Predstavljena knjiga Veljka Kajtazija

U Zagrebu je danas održana promocija knjige Indija - putovanje u pradomovinu, saborskog zastupnika Veljka Kajtazija

Predstavljena knjiga Veljka Kajtazija Grad Zagreb
1. 4. 2019

Promocija knjige Indija – putovanje u pradomovinu, autora i saborskog zastupnika Veljka Kajtzija, održana je danas u palači Dverce.

Kako je na predstavljanju istaknula zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević, Kajtazi je posjetio Indiju, pradomovinu Roma i tako se  povezao s korijenima.

"Za sve nas Indoeuropljane dobro je prisjetiti se da svi vučemo iste korijene i da imamo obavezu naći zajednički jezik. Možda se uvijek ne razumijemo kada je riječ o jeziku, ali tradicija i običaji nas itekako mogu povezivati. Shvatimo ovo kao dio akcijskog plana za što kvalitetniju inkluziju Roma u zagrebačko i u hrvatsko društvo", poručila je Pavičić-Vukičević.

Zahvalivši Ministarstvu vanjskih poslova Indije, Kajtazi je istaknuo da je svakom Romu najveća želja posjetiti Indiju. "Imao sam sreću što mi se prošle godine ispunila želja. Osim gradova, posjetio sam i neke nevladine udruge koje se bave problemima Roma. Moj posjet nije bio samo turistički već sam se založio da Indija prizna Rome kao dijasporu", rekao je autor knjige. 

"Kad Veljko Kajtazi sebi zacrta cilj, onda ga i ostvari. Uživao sam u svakoj stranicu jer kako Veljko kaže, 'nije ju dovoljno samo imati nego treba pročitati i čuvati'", naglasio je potpredsjednik Sabora Furio Radin.

Prisutne na promociji zabavljali su članovi skupine Shanti koji su pokazali umijeće kombiniranja elemenata joge i plesnih pokreta na note Neka cijeli ovaj svijet iz mjuzikla Jalta, Jalta.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.