Noć muzeja u Zagrebu privukla ogroman broj posjetitelja

Noć muzeja u Zagrebu je jučer privukla velik broj posjetitelja. U 14. izdanju popularne manifestacije sudjelovalo je više od 40 zagrebačkih muzeja i institucija, a ove je godine održana pod nazivom "Muzeji - inovacije i digitalna budućnost". 

Noć muzeja u Zagrebu privukla ogroman broj posjetitelja Grad Zagreb
2. 2. 2019

Brojni građani Zagreba jučer su uživali  u 14. izdanju tradicionalne "Noći muzeja".  Podsjetimo, riječ je o  manifestaciji koja svake godine u muzeje privuče ogroman broj posjetitelja, a održava se u 130 hrvatskih gradova i općina te u dva grada u Bosni i Hercegovini. U organizaciji sudjeluje više od 250 muzeja i institucija, koji uz organizaciju posebnih programa, građanima omogućavaju besplatan ulaz. 

Noć muzeja ove je godine održana pod nazivom "Muzeji – inovacije i digitalna budućnost", a započela je izložbom "Strojevi nisu sami", u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti. 

Otvorenju izložbe u Muzeju suvremene umjetnosti prisustvovala je zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević. Kako je tom prilikom naglasila, ova manifestacija u kojoj u Zagrebu sudjeluje više od 40 ustanova i preko sto tisuća posjetitelja svjedoči da imamo potrebu kulturno se obrazovati i posjećivati baštinske ustanove.

"Ponuda koju nudimo od turizma, gospodarstva, gastronomije pa sve do kulture je ono što čini identitet jednog grada i građana koji žive u njemu", istaknula je  Pavičić Vukićević.  

Prema riječima predsjednice Hrvatskog muzejskog društva Vlaste Krklec, ovogodišnja tema bila je vrlo dobro prihvaćena, a uz muzeje, galerije, arhive, knjižnice i druge baštinske institucije, bili su uključeni i dječji vrtići, škole, sveučilišta, gospodarske komore, gradske ljekarne i nacionalni parkovi prirode. 

Noć muzeja posjetila je i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, koja je obišla Tehnički muzej i pohvalila ovogodišnju temu. 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.