U Zagrebu održana konferencija o siromaštvu u urbanim sredinama

U povodu Svjetskog dana siromaštva i 15. obljetnice Dobrog doma, u Staroj gradskoj vijećnici održana je konferencija "Siromaštvo u urbanim sredinama".

U Zagrebu održana konferencija o siromaštvu u urbanim sredinama Grad Zagreb
25. 2. 2019

Konferencija "Siromaštvo u urbanim sredinama" otvorena je danas u Staroj gradskoj vijećnici, a organizirana je u povodu Svjetskog dana siromaštva i 15. obljetnice Dobrog doma, ustanove koju je Grad Zagreb osnovao radi osiguravanja prehrane za socijalno ugrožene građane. 

Konferencija je bila namijenjena donositeljima odluka iz područja socijalne politike, ustanovama socijalne skrbi, organizacijama civilnog društva i stručnjacima koji rade s ranjivim skupinama društva. 

Kako je na otvaranju kazala zamjenica gradonačelnika Zagreba Jelena Pavičić Vukičević, 25 do 27 posto gradskog proračuna namijenjeno je upravo suzbijanju siromaštva, putem različitih socijalnih programa. 

"Pomoć siromašnima su djela, a ne riječi. Čitavim nizom socijalnih mjera što ih Grad Zagreb poduzima aktivno radimo na smanjenju siromaštva. Naši beskućnici imaju prenoćišta, a ranjive skupine i potrebiti imaju različite programe preko kojih im pružamo nužnu pomoć", istaknula je Pavičić Vukičević.

U okviru konferencije predstavljeni su inovativni modeli preraspodjele, odnosno doniranja viška hrane, kao i socijalni programi Rijeke, Splita, Osijeka i Zagreba. 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.