Održana konferencija Žene u politici - predvodnice promjena

U povodu Međunarodnog dana žena, u Zagrebu je jučer održana konferencija Žene u politici - predvodnice promjena 

Održana konferencija Žene u politici - predvodnice promjena Grad Zagreb
12. 3. 2019

Konferencija Žene u politici - predvodnice promjena, održana je jučer u Zagrebu u povodu Međunarodnog dana žena, u organizaciji veleposlanstva Kanade, Kraljevine Norveške i Grada Zagreba. 

"Želimo usmjeriti pažnju javnosti na međusobnu potporu žena i na razumijevanje političke prakse, na jačanje kompetencija u osmišljavanju i implementaciji javnih politika, na suradnji i razvoju iskustava dobrih praksi bez obzira na političku boju njezinih nositeljica", poručila je na otvaranju zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević. 

Na inicijativu Pavičić Vukičević, veleposlanika Kanade Nj. E. Daniela Maksymiuka  i veleposlanice Kraljevine Norveške Nj. E. Astrid Versto, predstavljena je i Deklaracija neformalne mreže žena dužnosnica u lokalnoj samoupravi.

Konferencija se, kako je istaknuto, održava s ciljem jačanja demokracije, demokratskih institucija te podjednakog sudjelovanja žena i muškaraca u političkom, ekonomskom i društvenom životu države, pogotovo zbog toga što žene čine tek 17,9  posto svih načelnika i gradonačelnika u Hrvatskoj. Također, umrežavanjem se nastoji potaknuti osnaživanje i aktivno povezivanje žena lidera u politici. 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.