Uzorak Römerquelle iz Rijeke "otrovan", onaj Coca Cole iz Zagreba ispravan - istraga se nastavlja, no mjesta za paniku nema

Sredstvo za pranje ili odmašćivanje bilo je uzrok trovanja mladog Riječanina! Napokon se zna samo zašto je došlo do trovanja bezalkoholnim pićem!

Prvi znaci analize pokazali su da piće Römerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330ml sadrži jaku alkalnu vodenu otopinu.

Ministar zdravstva Vili Beroš danas je nakon objave rezultata rekao kako sve ukazuje da je riječ o izoliranom slučaju!!! "- DEFINITIVNO NEMA MJESTA ZA PANIKU!!!"

Uzorak Römerquelle  iz Rijeke "otrovan", onaj Coca Cole iz Zagreba ispravan - istraga se nastavlja, no mjesta za paniku nema KK tom / Pixabay
9. 11. 2023

Forenzična analiza bezalkoholnog pića koje je u subotu u restoranu na Riki pio tinejdžer koji se liječi u bolnici od opeklina jednjaka pokazalo se da piće sadrži jaku alkalnu vodenu otopinu, najvjerojatnije sredstvo za pranje ili odmašćivanje, javlja portal Hrvatske javna radio televizija HRT Analiza je pokazala da je zaraženo samo piće iz boce koju je popio tinejdžer iz Reke, a ostala su besprijekorna Televizija je objavila rezultat analize Centra za forenzička ispitivanja koji je analizirao tekućinu iz čašu iz koje je pio 19 -god. Pokazala je da fizikalno-kemijska svojstva tekućine u čaši odgovaraju tekućini iz boce koja mu je bila poslužena, a u njoj je bila jako alkalna vodena otopina pH vrijednosti 13,6. Prema kemijskom sastavu može se zaključiti da se radi o sredstvu za pranje ili odmašćivanje, priopćeno je iz MUP-a.U 20 originalnih boca s istim pićem - Römerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330ml - pronašli su odgovarajući pH za ovu vrstu piće.

Kako javlja HRT, tinejdžer se još uvijek nalazi u riječkoj bolnici, a njegovo zdravstveno stanje je stabilno. Vještaci Centra za forenzička ispitivanja utvrdili su odgovarajući pH, ali i kemijski sastav u uzorku prve navodno kontroverzne Coca-Cole iz automata u Zagrebu.

Prema riječkom i zagrebačkom slučaju, ukupno 34 osobe liječene su u deset bolnica diljem zemlje zbog zdravstvenih problema nakon konzumacije bezalkoholnih pića, od kojih je četvero imalo erozivne ozljede, prenosi hrvatska novinska agencija Hina. U bolnici su ostale dvije osobe. Jedini teže ozlijeđeni je spomenuti 19-godišnjak iz Rijeke.

Ministar zdravstva Vili Beroš danas je nakon objave rezultata rekao kako sve ukazuje da je riječ o izoliranom slučaju, ali da će kriminalističko istraživanje utvrditi sve okolnosti. Istaknuo je da slučaj u Rijeci nije povezan s drugima te da "definitivno nema razloga za paniku", javlja portal N1.

Temeljem rješenja Državnog inspektorata, Coca-Cola u Hrvatskoj privremeno je povukla sporne serije spomenutih pića iz prodaje u srijedu, istodobno su istaknuli kako je internom istragom nisu otkrivene nikakve nepravilnosti u njihovoj proizvodnji.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.