Bosanska Sky Cola zauzela mjesto američkoj Coca Coli u režiji Hrvata! Kad nekome smrkne drugome svane!

Bivša Todorićeva tvrtka jedva dočekala "blamažu" američkog brenda. Je li "Sarajevski kiseljak" iskoristio smaknuće i blaćenje kompanije iz Atlante?

Fortenova smaknula s polica Coca Colu i sve njene proizvode i umjesto njih postavila svoje na iste pozicije!!! Nevjerojatno, upravo pokrenuli kampanju novog brendiranja i vizualnog identiteta Sky Cole koja tako jako sliči originalnoj Coca Coli.

Uz Sky Colu na policama Konzuma i mnoštvo drugih sokova i mineralnih voda koje proizvodi "Sarajevski kiseljak" koji je sastavni dio Jamnice te Fortenove!

Bosanska Sky Cola zauzela mjesto američkoj Coca Coli u režiji Hrvata! Kad nekome smrkne drugome svane! Borut Černelić / Start
9. 11. 2023

Narodna poslavica kaže: - Dok nekome ne smrkne, drugome ne svane! Upravo tako bi se mogla nazvati situacija u kojoj se našao "Sarajevski kiseljak". Naš najveći trgovački lanac bio je prvi koji je uklonio ama baš sve proizvode Coca Cole, a nakon masovne histerije to su učinili i nogi drugi, poput Studenca...

Grupa pića "Sarajevskog Kiseljaka" organizacijska je divizija unutar Fortenova grupe, a čine je Jamnica plus d.o.o. u Hrvatskoj, Sarajevski kiseljak d.o.o. u Bosni i Hercegovini, Mg Mivela d.o.o. u Srbiji, Jamnica mineralna voda d.o.o. u Sloveniji te Jamnica Water Kft. u Mađarskoj. U Grupi je oko 1500 zaposlenih.

Naprosto je nemoguće ne zapitati se pa kako to da je baš Fortenova prednjačila u slušanju masovnih medija i društvenih mreža. Oni ne samo da su skinuli s polica i dva pića (Coca Cola u plastičnoj ambalaži od 0,5 litre) te bočici od 0,33 zaslađene meniralne vode Römerquelle Emotion Blueberry Pomegranate, već su došli glave ama baš sve proizvode američke tvrtke.

Istovremno su pogodili pravi trenutak i sa svojim posve novim brendiranjem i vizualnim identiteom proizvoda iz Kiseljaka koji nevjerojatno podsjećaju na onaj original iz Atlante.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.