Otrovan Riječanin austrijskom "prirodnom vodom" koju puni američka Coca - Cola, a prijavljen i slučaj trovanja crnim napitkom iz zagrebačke bolnice

Prodati Hrvatima stranu vodu, isto je k'o prodati u Sahari pijesak, no mi ipak rado kupujemo Coca Cola proizvode! Pa kako je moguće otrovati se vodom? 

U Americi i za manji incident od ovog u Rijeci i novog u Zagrebu, oštećenici dobivaju na sudu milijune dolara, a prevarantske kompanije milijunske kazne. Hoće li tako biti i u nas, ili će oštećenike obeštetiti poklon bonom Coca - Cole?

Novi slučaj u Zagrebu!!! Pacijent otkrio što je popio i kako je doživio kemijsko trovanje gaziranim pićem?

Otrovan Riječanin austrijskom "prirodnom vodom" koju puni američka Coca - Cola, a prijavljen i slučaj trovanja crnim napitkom iz zagrebačke bolnice thank you for / Pixabay
7. 11. 2023

Fotografija je simbolična / thank you for 💙 from Pixabay

Coca-Cola priznala: - Kemijska ozljeda usne šupljine grla i jednjaka povezana je s bočicom Romerquellea!

No u međuvremenu iz zagrebačke bolnice stižu vijesti o još jednom trovanju proizvodima koje radi Coca - Cola. Pacijent sa sličnim simptomima Riječana koji je popio njihovu austrijsku mineralnu "prirodnu" vodu" izjavio je kako su pili Coca - Colu, čuveno crno piče iz Atlante!


Iz Coca-Cola HBC Hrvatska d.o.o. su kazali priznavši:  ‘ Svjesni smo izoliranog slučaja povezanog s jednom staklenom bočicom Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330 ml.

O zagrebačkom slučaju još se nisu očitovali, no jednako tako njihova je šutnja trajala jako dugo i kad je bilo riječ o njihovoj mineralnoj vodi koja je "zapalila" grlo Riječanina.

Iz Coca-Cole su još samo hladno dodali: Kemijska ozljeda usne šupljine grla i jednjaka povezana je s našom vodom. Izražavamo našu duboku zabrinutost i nadamo se brzom i potpunom oporavku osobe uključene u ovaj slučaj.

U potpunosti smo otvoreni za suradnju sa svim nadležnim tijelima‘.

O dvojici Zagrepčana koji su se požalili na slične simptome zasad šute, jednako baš kao što je bilo i u slučaju trovanja mineralnom prirodnom vodom iz Austrije.

U međuvremenu su se u cijelom slučaju oglasili i iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije te iz Ministarstva zdravstvo. Potonje je kazalo da je voda proizvedena u Austriji te da tamo treba tražiti uzroke trovanja.

Iz Nastavnog zavoda su poručili:

– Nakon zaprimljenih informacija o kemijski kontaminiranim pićima u ugostiteljskim objektima, ali i hospitalizacija pod sumnjom na kemijsku ozljedu usne šupljine, grla i jednjaka, nadležna tijela na terenu prikupljaju uzorke spornih pića. Nad istima će se provesti sva potrebna ispitivanja radi utvrđivanja činjeničnog stanja.

Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije po službenoj dužnosti vodi evidenciju o zaraznim i kroničnim nezaraznim bolestima te nije nadležan za evidenciju gore spomenutih slučajeva hospitalizacija. Za prikupljanje uzoraka nadležna je sanitarna inspekcija Državnog inspektorata. Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije po službenoj dužnosti ovlašten je za provedbu svih analiza hrane i pića, i iste će provesti ako nadležna tijela to nalože.

Novi slučaj trovanja u Zagrebu by Coca Cola

U poslijepodnevnim satima u KBC Zagreb zaprimljena je mlađa osoba zbog sumnje na kemijsko trovanje gaziranim pićem, javlja Danas.hr. Trenutno je na odjelu gastroenterologije. Kako donosi RTL-ov portal. Mladić je liječnicima rekao da je popio Coca Colu.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.