Organizatori vodičkog Festivala žudija posjetili zagrebačkog gradonačelnika

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sastao se danas s organizatorima tradicionalnog vodičkog Festivala žudija, a tom je prilikom najavljeno da će se dvadeseto, jubilarno izdanje festivala, iduće godine održati u Zagrebu

Organizatori vodičkog Festivala žudija posjetili zagrebačkog gradonačelnika Grad Zagreb
19. 2. 2019

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sastao se danas s organizatorima tradicionalnoga vodičkog Festivala žudija, predvođenih inicijatorom festivala Šimom Strikomanom. 

Podsjetimo, riječ je o festivalu koji njeguje tradiciju očuvanja uskršnjih običaja čuvara Kristova groba, a prvi put održan je u Vodicama 2001. godine. Nakon šest godina dogovoreno je da se seli po drugim župama i upoznaje s njihovim običajima pa je tako prošle godine održan u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke, dok će se ove godine održati u Oklaju.

Na sastanku je dogovoreno da se jubilarno, dvadeseto izdanje festival održi u Zagrebu, 13. travnja 2020., na Uskrsni ponedjeljak.

"Prije festivalskog programa na Trgu sv. Marka,  u Zagrebačkoj katedrali će se služiti sveta misa, a potom će se snimiti milenijska fotografija na glavnome zagrebačkom trgu", otkrio je Strikoman.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.