Svečano otvoren 15. ZagrebDox

Međunarodni festival dokumentarnog filma ZagrebDox večeras je svečano otvoren u kinu Kaptol Boutique Cinema, projekcijom danskog filma Te smo noći pali

Svečano otvoren 15. ZagrebDox Grad Zagreb
24. 2. 2019

Međunarodni festival dokumentarog filma ZagrebDox započeo je večeras u Zagrebu, projekcijom danskog filma Te smo noći pali, autorice Cille Hannibal. 

Osvrčući se na proteklih 15 festivalskih godina, osnivač i direktor ZagrebDoxa Nenad Puhovski istaknuo je da je u tom razdoblju pregledano oko 20 tisuća filmova te prikazano više od 2 tisuće filmova iz 77 zemalja, pred 290.000 gledatelja. 

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić čestitao je organizatorima na jubilarnih 15 godina, izrazivši zadovoljstvo što će Zagreb tijekom idućih deset dana biti središte dokumentarnog filma u Europi.

Podsjetimo, ovogodišnje izdanje ZagrebDoxa održava se od 24. veljače do 3. ožujka u kinu Kaptol Boutique Cinema. U tom razdoblju gledatelje očekuju čak 104 dokumentarna filma, raspoređena u 16 programa, ali i niz atraktivnih službenih i posebnih filmskih programa, predavanja, razgovora s autorima i koncerata.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.