Festival svjetla uskoro u Zagrebu

U Zagrebu je jučer najavljeno treće izdanje popularnog Festivala svjetla. Ove godine održat će se od 20. do 24. ožujka, na čak 20 lokacija povijesne gradske jezgre 

Festival svjetla uskoro u Zagrebu Grad Zagreb
8. 3. 2019

Treće izdanje popularne manifestacije Festival svjetla održat će se u Zagrebu od 20. do 24. ožujka, najavljeno je jučer na konferenciji za medije. Atraktivne audiovizualne instalacije i projekcije, na temu proljeća, građani će imati priliku vidjeti na čak 20 lokacija povijesne gradske jezgre.

Kako je na konferenciji za medije istaknuo zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, festivalom slavimo proljeće koje simbolizira renesansu, svjetlo i dobre emocije.  "Ovim se svrstavamo uz bok Lyona, Amsterdama, Berlina, Praga i drugih svjetskih metropola s tradicijom održavanja sličnih manifestacija", rekao je Bandić. 

Prema riječima direktorice Turističke zajednice Grada Zagreba Martine Bienenfeld, međunarodna asocijacija Festivala svjetla sa sjedištem u Berlinu festival je prepoznala već prve godine kada je održan i uvrstila ga u svoje programe.

"Drago nam je da nas promoviraju kao grad i zemlju s respektabilnim Festivalom svjetla. Ovogodišnje posebnosti su tri instalacije iz Kine, i to u sklopu obilježavanja 2019. kao godine turizma i kulture između Hrvatske i NR Kine", rekla je Bienenfeld. 

S obzirom na veliki interes, ove će godine festival biti produžen za jedan dan.  Programi su besplatni, a svjetlosne projekcije će se na svim lokacijama odvijati  od 18 do 23 sata.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.