Nova pomoć Hrvatskoj iz tri članice EU-a

Njemačka, Francuska i Austrija poslale su Hrvatskoj dodatnu pomoć nakon razornog potresa, a riječ je o vrećama za spavanje, kontejnerima za stanovanje, rasvjetnim sustavima i madracima, priopćila je u četvrtak Europska komisija dodavši da je ta pomoć već na putu prema Hrvatskoj ili će krenuti u sljedećih nekoliko dana.

Nova pomoć Hrvatskoj iz tri članice EU-a Twitter
15. 1. 2021

Hrvatska je nakon razornog potresa na području Petrinje, Gline i Siska 29. prosinca 2020. aktivirala Mehanizam EU-a za civilnu zaštitu i zatražila zimske šatore za šest do osam osoba, svjetiljke sa zaštitom od PVC mreže (unutarnje), rasvjetne balone i tornjeve za osvjetljenje, električne grijače, sklopive krevete, vreće za spavanje i kontejnere za stanovanje. Većina pomoći stigla je u roku od 24 sata nakon potresa. 

Još jednom bih želio zahvaliti svim državama članicama na njihovom brzom odgovoru nakon potresa. Velika pomoć 15 država članica i jedne države koja sudjeluje u Mehanizmu civilne zaštite koji pomažu hrvatskom narodu u vrijeme kada mu je pomoć potrebna opipljiv je primjer solidarnosti EU-a”, izjavio je povjerenik za izvanredne situacije Janez Lenarčič.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.