Eto zašto je sport tako divan! Plemenita gesta Slovenca koji je završio na podiju samo zbog teške obiteljske drame Poljaka koji bi sigurno bio drugi ili treći da nije odjurio kući zbog supruge

Na podij je Anže Lanišek donio kartonsku siluetu moralnog "pobjednika" Dawida Kubackog koji je otkazao Planicu i odjurio u Poljsku, jer mu je supruga nakon poroda doživjela srčani udar!

Za Davida je Anže kazao: - Ne samo da he vrhunski sportaš, već je i iznimna osoba i ove je godine bio bolji od mene i zaslužio je podij. Ja bih bio presretan i s 4. mjestom!

Anže Lanišek je sa suzama u očima odao počast suparniku koji proživljava teške trenutke. Ovim potezom 26-godišnjak je impresionirao poljsku skakačku, a i svjetsku javnost. U intervjuu mu je novinar Eurosporta zahvalio u ime cjelokupne poljske sportske javnosti.

Eto zašto je sport tako divan! Plemenita gesta Slovenca koji je završio na podiju samo zbog teške obiteljske drame Poljaka koji bi sigurno bio drugi ili treći da nije odjurio kući zbog supruge Twitter/Eurosport_PL
3. 4. 2023

Anže Lanišek završio je kao treći u ukupnom poretku Svjetskog kupa u skijaškom skakanju. Prestigao je Dawida Kubackog, ali zbog nesretnog spleta okolnosti i Poljakove bolesne supruge Marte nije bio previše sretan. Marta je rodila početkom godine, a potom je završila u bolnici zbog srčanih problema. Zbog toga je Kubacki propustio posljednje utakmice sezone i odustao od borbe za ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu.

 "Kao što sam rekao nekoliko puta, za mene je Dawid drugi skakač ove zime, što je dokazao tijekom sezone. Pokazao je da je sjajna osoba. Želim njemu i njegovoj supruzi sve najbolje. Jako sam sretan zbog sebe da sam tako konstantno nastupao cijelu sezonu, bio bih sretan i da sam bio četvrti," kazao je Lanišek. 

Gesta, koja je ganula brojne

Lanišek je donio kartonsku sliku Dawida Kubackog na pobjedničko postolje i dao do znanja da Poljak zaslužuje mjesto među prva tri u sezoni.

Ovim potezom 26-godišnjak je impresionirao poljsku skakačku, ali i širu javnost. Novinar poljskog Eurosporta čak mu se u intervjuu zahvalio u ime poljske sportske javnosti.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.