U Chicagu je zbog nasilja na Bliskom istoku ubio dječaka palestinskih korijena

GROZOTA iz SAD-a! 71-godišnji muškarac izbo je šestogodišnjeg dječaka 26 puta zbog napada Hamasa na Izrael i to sam zato što pripada arapskom korpusu. Ranio je teško i još dvoje članova njegove obitelji.

Američki predsjednik Joe Biden osudio je nedjeljni napad kao čin mržnje i pozvao Amerikance da odbace islamofobiju.

U Chicagu je zbog nasilja na Bliskom istoku ubio dječaka palestinskih korijena hosny salah from Pixabay
16. 10. 2023

U predgrađu Chicaga policija je u subotu uhitila 71-godišnjeg muškarca koji je nožem nasmrt izbo šestogodišnje dijete i ranio njegovu 32-godišnju majku jer je bio uzrujan zbog napada Hamasa na Izrael.

Američki predsjednik Joe Biden osudio je nedjeljni napad kao čin mržnje i pozvao Amerikance da odbace islamofobiju.

Kako prenose američki mediji, 71-godišnji muškarac je u subotu pokucao na vrata u prizemlju svoje kuće, gdje je palestinski imigrant živio je kao podstanar dvije godine.svojim sinovima. Kada je žena otvorila vrata, muškarac ju je uhvatio za vrat i izbo nožem. Utrčala je u njegovu kupaonicu i pozvala policiju. Kad je izašla iz kupaonice, na podu je zatekla krvavo dijete.

Mrtvozornik je potvrdio da je dječak uboden nožem čak 26. Ured šerifa u Plainfieldu priopćio je kako je policija kada je stigla pred kuću naišla na ozlijeđenog muškarca, a u kući su zatekli dvije teško ozlijeđene osobe.

Sva trojica su prebačena u bolnicu, gdje je šestogodišnjak podlegao ozljedama, a njegova majka je u kritičnom stanju.

71-godišnjaku je određen pritvor, a tužitelji ga, između ostalog, terete za ubojstvo s predumišljajem. Ured šerifa potvrdio je da je počinio zločin iz bijesa nakon napada Hamasa na Izrael, za koji je okrivio muslimane, prema američkim medijima. Izrazito su to jednostrane izjave u medijskom izvještavanju", Ahmed Rehab, izvršni direktor Vijeća za Amerikance -Islamski odnosi u Chicagu, rekao je na konferenciji za novinare u nedjelju. Dodao je da Sjedinjene Države, kao civilizirana demokracija, moraju biti u stanju voditi složene razgovore o složenim pitanjima, a ne ignorirati palestinsku patnju. molimo se, u što vjerujemo i tko smo", istaknuo je Biden u odgovoru. Pozvao je Amerikance da se udruže i odbace islamofobiju i sve oblike fanatizma i mržnje.
 

https://www.metropolitan.si/novice/svet/kdaj-se-bo-zacela-izraelska-ofenziva/

Preberite več na Metropolitan.si

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.