Srceparajuće: Majka mlade Njemice koja je oteta na glazbenom festivalu u Izraelu traži pomoć

Video otete djevojke koju Hamas utovaruje u prtljažnik kamioneta šokirao je svijet.

Srceparajuće: Majka mlade Njemice koja je oteta na glazbenom festivalu u Izraelu traži pomoć Instagram/Shanuk/X/Višegrad/posnetek zaslona/fotomontaža
17. 10. 2023

Med udeleženci in udeleženkami glasbenega festivala nedaleč od meje med U Izraelu i Gazi, koju su u subotu napali pripadnici Hamasa, bilo je i posjetitelja iz inozemstva, među kojima je bio i njemački državljanin Shani Louk. Prema višestrukim sada potvrđenim izvješćima, Shani je žena na šokantnoj snimci (koja je obišla društvene mreže) na kojoj se vide članovi Hamasa kako sjede i pljuju na njeno polugolo nepomično tijelo i glavu. Mladu su ženu njezini rođaci prepoznali zbog jedinstvenih tetovaža. Pripadnici Hamasa Shani su odveli na nepoznato mjesto, a po mnogima je u vrijeme snimanja videa već bila mrtva.

Prema medijskim izvješćima, središnja poruka glazbenog festivala kojem je Shani prisustvovala u Izraelu bio je poziv na mir. Iz njezinih objava na Instagramu jasno je i da je nedavno bila na sličnom festivalu u Češkoj. I njezina očajna majka Ricarda u videu je potvrdila da se radi o njezinoj kćeri te je video porukom zamolila javnost za više informacija.

Koristeći fotografiju svoje kćeri na mobitelu, rekla je u apelu na njemačkom jeziku na društvenim mrežama da je Shani "oteo palestinski Hamas s grupom turista u južnom Izraelu". “Na snimci sam jasno vidjela svoju kćer u nesvijesti u autu s Palestincima koji su se s njom vozili po pojasu Gaze”, rekla je. "Molim vas, pošaljite nam bilo kakvu pomoć ili novosti. Hvala vam puno."

Mnoge otmice, posebice djevojaka s festivala u Izraelu, odjekuju internetom. Među njima je i Noe Argamani, kojeg su palestinski militanti ukrcali na motocikl i najvjerojatnije odvezli u Gazu.

Na glazbenom festivalu u blizini granične ograde s Gazom, prema nekim izvješćima, ubijeno je do 250 ljudi, a među žrtvama ima i mnogo Europljana i Amerikanaca.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.