Tragedija s happy end-om? Majka mlade Njemice koja je oteta na festivalu: "Shani je živa!"

Shani, 22, bila je jedna od tisuća nesuđenih sudionika festivala za mir.

Tragedija s happy end-om? Majka mlade Njemice koja je oteta na festivalu: "Shani je živa!" Omrežje X/posnetek zaslona/fotomontaža
11. 10. 2023

Jedna od prvih meta subotnjeg napada Hamasa u Izraelu bio je glazbeni festival na jugu zemlje, gdje su ekstremisti ubili više od 200 sudionika, a neke uzeli i za taoce. Među njima je bilo i posjetitelja iz inozemstva. Ubrzo nakon napada pojavio se niz video snimaka s mjesta napada, no najviše je odjeknula snimka polugole i onesviještene žene koja leži u stražnjem dijelu terenca. Navodno je riječ o njemačkoj državljanki Shani Louk koju je majka prepoznala i po tetovažama. Svi su bili uvjereni da je Hamas ubio djevojčicu tijekom napada, no sada majka tvrdi da ju je neimenovani palestinski izvor obavijestio da joj je kći u bolnici. "Imamo dodatne informacije da je Shani živa, ali je zadobila teške ozljede glave i u kritičnom je stanju", objasnila je u kratkom videu koji je objavio njemački medij Bild. "Tražimo - ne, zahtijevamo - da njemačka vlada brzo djeluje", dodala je, pozivajući cijelu Njemačku da pomogne vratiti Shanu kući.

22-godišnji Nijemaca, koja je odrasla u Izraelu, bila je jedna od tisuća nesuđenih sudionika festivala mira. Nakon terorističkog napada palestinske skupine Hamas mnogi su pokušali pobjeći automobilom ili pješice, ali Shani to nije uspjelo. Pripadnici Hamasa vratili su je u Gazu kao taoca, smo izvijestili.  

Ubrzo nakon toga na internetu se pojavio snimak polugole žene bez svijesti kako leži na terenskom vozilu dok pripadnici Hamasa pljuju po njoj. Djevojčica je odvedena na nepoznato mjesto, prema tvrdnjama mnogih, u trenutku snimanja videa već je bila mrtva. Obitelj ju je tada prepoznala po tetovažama. "Definitivno je Shani. Bila je na glazbenom festivalu za mir. To je noćna mora za našu obitelj", rekla je tada shrvana majka.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.