Talijani strahuju od napada islamskih ekstremista. Zaoštravaju sigurnosne mjere, do sada neviđenih

U glavnom gradu i drugim gradovima već su pojačali zaštitu židovskih mjesta.  
Koja bi mjesta mogla biti meta terorista? Matteo Salvini, Ministar unutarnjih poslova Italije najavio mjere zaštite, prije svega talijanskih židova.
 

Talijani strahuju od napada islamskih ekstremista. Zaoštravaju sigurnosne mjere, do sada neviđenih Matteo Salvini / Instagram
15. 10. 2023

S obzirom na događanja na Bliskom istoku, Italija razmatra pooštravanje sigurnosnih mjera kako bi spriječila moguće napade islamskih ekstremista. U Rimu je održan sastanak Nacionalnog odbora za red i sigurnost kojim je predsjedao ministar unutarnjih poslova Matteo Piantedosi.

U glavnom gradu i drugim gradovima već su pojačali zaštitu židovskih mjesta Vlasti se boje napada islamskih ekstremista nakon izbijanja sukoba između ekstremnog palestinskog pokreta Hamasa i Izraela i petkovog ubojstva učiteljice u Francuskoj od strane islamista ekstremist. Vlasti također prate situaciju u izbjegličkim centrima zbog straha od radikaliziranih migranata, rekli su izvori.

Koja bi mjesta mogla biti meta terorista?

Na sastanku se, među ostalim, razgovaralo i o popisu mjesta koja bi mogla biti mete napada i koja trebaju pojačanu sigurnost, javlja talijanska novinska agencija Ansa. U Rimu su već pojačali nazočnost snaga sigurnosti u povijesnom židovskom getu i ispred sinagoge, a pojačane mjere sigurnosti odnose se i na izraelsko veleposlanstvo. Također su pojačali zaštitu pojedinih pojedinaca, posebice vodećih članova židovske zajednice u Italiji.
 

Sigurnosne mjere oko židovskih lokacija pojačane su i u drugim talijanskim gradovima, uključujući i Veneciju oko židovskog geta, koji se smatra najstarijim u Europi. Zbog pooštrenih kontrola francuskih vlasti nakon napada nožem u petak u Arrasu, došlo je do gužvi i kolona na talijansko-francuskom graničnom prijelazu između Ventimiglie i Mentona.

U napadu u sjeveroistočnom gradu Arrasu, muškarac čečenskog podrijetla nožem je ubio učitelja i teško ranio još troje u srednjoj školi. Nakon napada država je podigla stupanj sigurnosne pripravnosti na najvišu razinu, a danas su najavili da će rasporediti 7000 vojnika diljem zemlje.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.