Miroslav Škoro nije dao potpis za opoziv Darka Horvata i nije među 62 oporbena zastupnika čija je imena objavila Anka Mrak Taritaš

Anka Mrak Taritaš predala je Gordanu Jandrokoviću popis svih onih zastupnika koji traže smjenu (ne)sposobnog ministra. Oštrom oko nije promaklo kako na popisu nema jednog od bivših lidera oporbe, bivšeg čelnika Domovinskog pokreta, Miroslava Škore. Usprkos svemu, bivša ministrica graditeljstva iznimno je ponosna. Kazala je: 

- Saborska oporba je složna! Imamo dva puta više potrebnih potpisa za smjenu Darka Horvata, ministra graditeljstva, koji već punih 680 dana ne čini ništa. U Saboru su održali konferenciju za medije na kojoj su poručili - premijer je na potezu.

Miroslav Škoro nije dao potpis za opoziv Darka Horvata i nije među 62 oporbena zastupnika čija je imena objavila Anka Mrak Taritaš Sandra Simunovic/PIXSELL
28. 1. 2022

Andrej Plenković bit će na teškim mukama i ne samo stoga što mora braniti teško branjivo, već i zbog činjenice što brojka od 62 zastupnika, sasvim sigurno nije konačan broj onih koji će dignuti ruku za smjenu Darka Horvata. Teško je za povjerovati kako među njima neće biti i Miroslava Škore, koji nije potpisao inicijativu koju je poduzela Anka Mrak Taritaš. Tim prije, jer svoj su potpis dali i Milan Vrkljan, a i njegova sestra Vesna Vučemilović koji su nedavno osnovali svoj klub zastupnika.

Kako god, premijer koji je poznat kao žestoki čuvar Vlade i koji ne da tek tako svoje ministre, bit će u teškim problemima. Ni njemu sasvim sigurno nije drago što obnova nije ni krenula, no teško da će Horvatu okrenuti palac prema dolje. I ne samo stoga što je i on suodgovoran. Bit će to teška saborska rasprava u kojoj će odlučivati ne samo volja protivnika oporbe već i broj onih koji će za smjenu odlučivati. Mnogi se pitaju hoće li svi biti u Saboru, hoće li uopće i njeh 62 glasovati. Zluradi tvrde kako je dosta onih koji svoj posao zastupnika doživljavaju fakultativno, koji ne dolaze na posao. Upravo se to navodi kao jedini razlog zašto nema na peticiji potpisa Miroslava Škore.

Evo što su o najavljenoj inicijativi kazali neki od oporbenih političara:

Anka Mrak-Taritaš, inicijatorica ujedinjenja oporbe: - “Svi građani su svjesni činjenice da ministar Horvat nije u stanju provesti obnovu. Pokazao se vrlo učinkovit u nečinjenju. Jedan jedini čovjek u Hrvatskoj, zajedno sa svojim sljedbenicima, Plenković, će ga braniti, ali mislim da je u dubini duše i on svjestan da on taj posao ne može napraviti. Horvat treba otići, sve dok je on na tom mjestu, obnove neće biti. Da bi se radilo, ministar Horvat treba otići”.

Peđa Grbin: - “Ovo je pitanje odgovornosti. Horvat nije sposoban, a Plenkovića za to boli briga. Za njega je opoziv Horvata stvar higijene.

Sandra Benčić iz Možemo smatra da bi premijer trebao zauzeti drugačiji stav od onoga koji inače ima kad oporba traži opoziv ministra, jer ovo “nije vježbanje mišića”. “Ovo je pitanje hoće li ova država zaista obnoviti manje kuća nego što je to dosad napravila jedna zaklada, Solidarna”,

Marija Selak Raspudić iz Mosta poručila je kako premijer mora biti svjestan da premijer, kada dođe braniti Horvata u Sabor, “direktno i nedvosmisleno potvrđuje da je zadovoljan dosadašnjim tijekom obnove” i da “preuzima odgovornost za dosadašnje djelovanje ministra Horvata i stavlja svoju glavu na pladanj”.

“Nije stvar u tome da ministar Horvat ništa ne čini, on svojim nedjelovanjem čini i previše”, rekla je Mostovka upozorivši na veliki porast nasilja u kontejnerskim naseljima.

Katarina Peović iz Radničke fronte nazvala je ministra Horvata štetočinom i podsjetila na greške ministra u priči o Uljaniku. “To je ministar koji je ključna karika za prljave poslove u Plenkovićevoj vladi”, rekla je.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.