“Naravno da Horvat više nije ministar”! Hoće li sam dati ostavku ili će ga premijer smijeniti nebitno je

Gostujući danas na Televiziji N1 Radimir Čačić je izjavio kako ministar graditeljstva i prvi čovjek zahtjevne obnove od potresa Darko Horvat već nije član Vlade. Formalno da, ali realno on tu više nema što tražiti. 

- “Ja sam razgovarao s Gordanom Jandrokovićem, a ne s premijerom. Jandroković je pitao kakav je naš stav u ovoj situaciji. Objasnio mi je što se još pojavljuje kao tema, ovaj dio da se spominje utjecaj odnosno zloupotreba ministra Aladrovića, što se poslije ili maknulo ili smanjilo, ali u svakom slučaju on je rekao da je to dio te priče koja se spominje. Spomenuo je i da se spominje potpredsjednik Milošević, koji je u tom trenutku te vrste intervencije bio zastupnik, ali da je kao zastupnik nešto intervenirao za ubrzanje postupaka i rješavanje postupaka za jednog poduzetnika srpske nacionalnosti. OK”, rekao je Čačić.

“Naravno da Horvat više nije ministar”! Hoće li sam dati ostavku ili će ga premijer smijeniti nebitno je N1 screenshoot
19. 2. 2022

Policija je jutros pretresla kuću ministra graditeljstva, Darka Horvata, nakon čega je ministar uhićen, što je potvrdio i njegov odvjetnik Vladimir Terešak. N1 televiziji neslužbeno je potvrđeno i da bi pod istragom mogli završiti potpredsjednik Vlade, Boris Milošević i bivši ministar Tomislav Tolušić. Premijer Andrej Plenković pozvao je DORH i glavnu državnu odvjetnicu da se očituju o uhićenju ministra Horvata, poručivši da nema izvanredne situacije i izvanrednih izbora. Povodom uhićenja ministra, koalicijski partner HDZ-a i šef Reformista, Radimir Čačić, gostovao je na N1, što i prenosimo https://hr.n1info.com/vijesti/radimir-cacic-naravno-da-horvat-vise-nije-ministar/.

“Ja sam rekao da mi kao dio vladajuće većine dok smo dio vladajuće većine korektno stojimo iza ovlasti prava i odgovornosti premijera da određuje svoju ekipu, svoju Vladu, da što se tiče ovog slučaja Horvata, da to ne može biti predmet nikakve rasprave, da ne može čovjek koji je uhićen biti ministar u Vladi”, rekao je Čačić.

Naravno da nije više ministar. Hoće li sam dati ostavku ili će ga premijer smijeniti nebitno je. Sama činjenica uhićenja, a ne saslušanja, pokazuje da on ne može više biti ministar, rekao je Čačić, odbacivši teze da premijer Andrej Plenković utječe na rad USKOK-a i DORH-a.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.