Ministru Darku Horvatu zbog 3 milijuna kn nezakonitih poticaja jutros policija upala u stan i obavlja pretres!

Na meti istrage još su 3 ministra. Jedan stari Tolušić, te dva aktualana, Milošević i Alardović! Još jednom HR ministru policija je zakucala na vrata i pretražuje mu stan! Istražitelji provjeravaju  ulogu u zlouporabama s kojima je povezana njegova nekadašnja pomoćnica Ana Mandac. Nju USKOK sumnjiči da je na zamolbu Josipe Rimac sređivala obrtnicima potpore s od Ministarstva gospodarstva u vrijeme dok ga je vodio Darko Horvat. Špekulira se kako se radi o 3.000.000 kuna nezakonitih poticaja.

Ministru Darku Horvatu zbog 3 milijuna kn nezakonitih poticaja jutros policija upala u stan i obavlja pretres! Igor Stažić
19. 2. 2022

Foto: Borut Černelič

Ana Mandac bila je Horvatova pomoćnica od 2016. godine, a sama je otkrila da ju je on zvao da dođe u Ministarstvo te je kao njegova pomoćnica primala plaću od 13.296 kuna. Ona je 2020. uhićena zajedno s Josipom Rimac i još 11 osoba. Ana Mandac slučajno je ulovljena u komunikaciji s Josipom Rimac koja je tražila od nje da trojici poduzetnika omogući državne potpore. Jedan od njih dobio je 185 tisuća kuna, a dvojica po 200 tisuća kuna u 2019. godini. Istražitelji provjeravaju Horvatovu ulogu u zlouporabama za koje je osumnjičena njegova nekadašnja pomoćnica Ana Mandac. Portal 24sata https://www.24sata.hr/news/policija-upala-u-stan-ministra-horvata-u-tijeku-pretrazivanje-816646 javlja da se radi o 3 milijuna kuna nezakonitih poticaja. Jutarnji piše da je riječ o akciji policije i USKOK-a, a na meti istražitelja, osim Horvat, još su dva ministra, jedan bivši i jedan trenutni. Horvatovu pomoćnicu USKOK sumnjiči da je, na zamolbu Josipe Rimac, sređivala obrtnicima potpore s od Ministarstva gospodarstva u vrijeme dok ga je vodio Horvat.

Demosmedia.hr https://demosmedia.hr/2022/02/19/policija-upala-u-stan-darka-horvata-na-udaru-istrazitelja-jos-jedan-aktualni-i-bivsi-ministar/navodi kako ju je Horvat zvao da dođe u Ministarstvo
Mandac je u intervjuu za Women in Adria prije par godina otkrila kako je iz poduzetničkih voda prešla u Ministarstvo na poziv Darka Horvata.

Navela je da ju je Horvat, koji je tada bio predsjednik Odbora za energetiku, zvao te joj rekao da ide na koalicijski sastanak te će za dva dana postati ministar. Nakon toga ju je, navodi, nagovarao da mu postane pomoćnica, a ono što je presudilo da prihvati poziv je, kako je navela, osobnost i povjerenje u samog ministra.“

“Pomislila sam kako bih baš mogla s ovim čovjekom surađivati te s njim i timom koji on okupi mijenjati svijet”, kazala je Mandac prije tri mjeseca.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.