"Koja je razlika između Al Caponea i Horvata, nikakva - oba su pala zbog bizarnih djela, za ona prava razbojništva nisu proganjani "

Katarina Peović usporedila je uhićenje ministra Darka Horvata s onim čuvenog američkog mafijaša koji nije pao zbog bezbroj strašnih kriminalnih djela, već zbog obične utaje poreza. Pao je Horvat zbog 100-200 tisuća kn poticaja, a uništio je "Uljanik", "Brodotrogir", "Brodarski institut", dvije ugašene šećerane, "Viro" i "Županja", "3. maj"...

Katarina Peović katarina peović/fb
21. 2. 2022

Evo što je povodom utamničenja ministra gospodarstava izjavila Katarina Peović, čelnica Radničke fronte:

- Horvat je zabio posljednji čavao u lijes domaće brodogradnje, nije reagirao na kriminal u Uljaniku. Lagao je radnicima iz mjeseca u mjesec u lice da će se naći strateški partneri, smišljeno je doveo do stečaja, a onda do rasprodaje imovine za bagatelu. Iz proračuna je radije plaćao penale na nedovršene narudžbe brodova, nego da s tim novcima održi proizvodnju i spasi radna mjesta. Danas je zbog toga Pula prazna radnici su mahom iselili. Ista stvar desila se s Brodotrogirom.


Sve je to Horvat ponovio i s Orljavom i njezinim radnicama koje su danas doslovno bolesne i gladne – državnu tvrtku je smišljeno doveo do stečaja, lagao radnicama, imenovao upravu koja je generirala dug – stavio ključ u bravu.


Pa onda sve to isto s "Brodarskim institutom", koji je zadnja žrtva Horvata.
Istovremeno je, DORH ga za to tereti - dijelio firmama poznanika 100-200 tisuća kn poticaja. Zbog toga je pao, ne zbog uništavanja zadnjih znanstveno-istraživačkih poluga i industrijske baze nužnih za privredni rast i razvoj koje je ovaj parazit sustavno i po nalogu gasio.
Josipa Aladrovića, koji je pak upokojio radnička i socijalna prava su klepili, jer je navodno zapošljavao svoje poznanike u HZMO-u.
To je otprilike kao kada je Al Capone osuđen zbog utaje poreza. No od ove države ne može se niti očekivati da ministre osudi zbog nečega čije ćemo posljedice desetljećima osjećati, svi.

Katarina Peović ponudila je i svoje viđenje zašto je tome tako:

- Problem je u tome što ove koje ulove s prstima u pekmezu ne rade ni jednu desetinu štete koju radi Plenković, no to što on radi nije ilegalno - to je kapitalizam na periferiji. No opozicija je toliko mlitava da jedino na ovakve evidentne korupcije skače umjesto da reagira na puno krupniju pljačku. Jer kad kažeš da je problem u sustavu koji omogućava bogaćenje manjine onda te proglase utopistom.
Nećemo se izvući iz ovog dokle god plješćemo sustavu koji podrazumijeva siromaštvo periferije, slabe radne uvjete, niske plaće, utrku prema dnu... da se konkuretnost postiže samo još većom eksploatacijom rada, a da je dobro štićenje privilegirane elite.

Dok Zdravko Marić "5 poreznih reformi" kroji za najbogatije, neće nama biti bolje.

No kada RF kaže da bogatune treba oprezivati, onda je to - boljševizam. OK vidjet ćemo dokle će nas ova sustavna, legalna korupcija dovesti.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.