Koncert Prigorski dan održan u Lisinskom

Koncert zagrebačkih kulturno-umjetničkih društava Prigorski dan održan je u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski 

Koncert Prigorski dan održan u Lisinskom Grad Zagreb
17. 3. 2019

Tradicionalni koncert zagrebačkih kulturno-umjetničkih društava Prigorski dan održan je večeras u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski. 

Podsjetimo, Prigorski dan koncert je humanitarnog karaktera, a održava se već šesnaestu godinu zaredom, kao podsjetnik na pomalo zaboravljene običaje zagrebačkog prigorja, u kojem još uvijek živi duh izvorne tradicijske kulture.

Od Šestina do Čučerja smjestila su se stara podsljemenska naselja u kojima djeluju i društva s dugom i bogatom tradicijom, čuvari i promicatelji bogatog folklornog nasljeđa. Riječ je o HSPD Sljeme  Šestine-Zagreb, HKPD Bosiljak Čučerje, HSPD Podgorac Gračani, HKUD Prigorec Markuševec, KUDFrankopan – Remete, KUD Bukovac i FIS Remete.

U okviru koncerta održana je i izložba narodnih nošnji šestinskih švelja i opančara, a prisutne je i ovaj put na početku pozdravio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.