Hanka Paldum INTERVIEW Kraljica izvornog sevdaha rasprodala kultni Lisinski i tri tjedna prije koncerta, a među zaljubljenicima njene glazbe bio je i Milan Bandić

- Predivan osjećaj, vjerujte mi. Istina je da me Zagreb voli i ja volim Zagreb. A ovako prepuna dvorana najljepša je nagrada za moj veliki jubilej – 45 godina umjetničkog rada. Ja često znam reći da Zagreb i Hrvatsku volim kao svoj dom, a Bosnu i Hercegovinu nosim u svom srcu, ganuto je zborila diva sevdaha u hramu hrvatske glazbe. Veličanstveni koncert kojim je obilježila 45 godina svog umjetničkog rada, Hanka Paldum održala je ovaj tjedan u Zagrebu, u hramu kulture, Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski. Koncert koji će se dugo pamtiti i o kojem će se još dugo pričati. Raskošna scena, veliki orkestar i prepuna dvorana gdje se za tu večer doslovno tražila karta više. Koncert je rasprodan još tri tjedna prije koncerta, a zbog velikog interesa ubačena su i dodatna sjedala na pozornici. S kraljicom izvornog sevdaha imali smo prigodu razgovarati prije, a i nakon senzacionalno uspješnog koncerta pred zanesenom zagrebačkom publikom.

Hanka Paldum INTERVIEW  Kraljica izvornog sevdaha rasprodala kultni Lisinski i tri tjedna prije koncerta, a među zaljubljenicima njene glazbe bio je i Milan Bandić Mario Draušnik
18. 10. 2019

Veličanstveni koncert kojim je obilježila 45 godina svog umjetničkog rada, Hanka Paldum održala je ovaj tjedan u Zagrebu, u hramu kulture, Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski. Koncert koji će se dugo pamtiti i o kojem će se još dugo pričati. Raskošna scena, veliki orkestar i prepuna dvorana gdje se za tu večer doslovno tražila karta više. Koncert je rasprodan još tri tjedna prije koncerta, a zbog velikog interesa ubačena su i dodatna sjedala na pozornici. S kraljicom izvornog sevdaha imali smo prigodu razgovarati prije, a i nakon senzacionalno uspješnog koncerta pred zanesenom zagrebačkom publikom.

Napisao i snimio: Mario Durašnik

START: Zagreb Vas voli. To je publika nebrojeno puta već pokazala. Ipak, jako rijetko se dešava da se zbog ovako velikog interesa puštaju u prodaju i dodatne ulaznice za sjedala na pozornici. Kakav je osjećaj sada izaći na scenu?

HANKA: Predivan osjećaj, vjerujte mi. Istina je da me Zagreb voli i ja volim Zagreb. A ovako prepuna dvorana najljepša je nagrada za moj veliki jubilej – 45 godina umjetničkog rada. Ja često znam reći da Zagreb i Hrvatsku volim kao svoj dom, a Bosnu i Hercegovinu nosim u svom srcu.

START: Kako su tekle pripreme za koncert, da li je bilo teško uskladiti sve obaveze, obzirom da ste stalno na putu?

HANKA: Ja sam dugo razmišljala o ovom koncertu i priželjkivala ga. Silno sam htjela da ga organiziraju i produciraju moji veliki prijatelji Paula i Đelo jr. Jusić, koje cijenim kao vrhunske profesionalce i ljude koji prije svega imaju dušu. Surađivala sam s njima već nekoliko puta. Bila sam tako i dio divnog koncerta u Lisinskom koji su Paula i Đelo organizirali u spomen na mog i njihovog velikog prijatelja, neprežaljenog Kemala Montena, obilježavajući prvu i drugu godišnjicu njegove smrti. To je definitivno bio najemotivniji i najveličanstveniji koncert. Tada sam rekla da hoću da moj koncert radi to dvoje divnih ljudi, zato jer znam i vidim s koliko ljubavi i požrtvovnosti prilaze svakom projektu. Prije godinu dana razgovarali smo o tome i dogovorili se. Oni su preuzeli kompletnu produkciju i organizaciju. Sve je išlo svojim tokom, napravili smo lijepu priču, lijepu medijsku kampanju i rezultat je puna dvorana i ono što je najvažnije sretna i nasmijana publika. To je nama umjetnicima najveća nagrada. A ja samo mogu reći hvala mojoj divnoj publici i mojim vjernim fanovima, koji su me podržavali 45 godina , kojima ove večeri poklanjam dušu kroz moje najljepše pjesme i sevdalinke.

START: Publika je cijelu večer pjevala zajedno s Vama u jedan glas. Puna dva sata, koliko je trajao koncert. Koliko je važna ta komunikacija s publikom?

HANKA: Najvažnija. Ja kad pjevam, bila bih najsretnija da mogu prići svakome ponaosob i poklonila dio svoje pjesme, onako kao lokumćić i da ih svakog zagrlim, osmjehnem se i pjevam. Ali pošto to ne mogu, ja im to pjesmom kazujem, a oni mi uzvraćaju tako što pjevaju sa mnom. I ova večer, i ova puna dvorana, i ovaj rasprodani koncert, sve je to potvrda mog rada, trajanja, kvalitete i karijere koja tako ima smisla.

START: Na koncert je stigao i gradonačelnik Milan Bandić?

HANKA: Svojim dolaskom gospodin Bandić mi je učinio veliku čast i hvala mu na tome, a buketom prekrasnih crvenih ruža koje mi je donio na pozornicu, potpuno me oduševio.

START: U publici je sjedila i Vaša obitelj?

HANKA: Obitelj je moja velika, najveća podrška. Sjedili su u prvom redu i učinili me još jednom sretnom i ponosnom. Ipak, najljepši trenutak je onaj kad mi je moja unučica Širin došla na binu da me pozdravi. Ja volim reći da mi je obitelj najvažnija, ali tu su i moji prijatelji koji zapravo na mojim koncertima čine jednu veliku obitelj. Jer prijatelji su sve. I to je najveće bogatstvo. Bez svih njih ne bi bilo ni mene. I lijepo je znati da su svi oni koji me vole i koji su naravno mogli doći, došli su da podijele sa mnom moju radost i obilježavanje mog velikog jubileja.

START: Na sceni Vas je pratio veliki orkestar RTV BH?

HANKA: Tako je. Na obostrano zadovoljstvo, okupila se na ovom koncertu sjajna ekipa vrhunskih muzičara Muzičke produkcije RTV BiH pod vodstvom Ashara Kurtovića, gudački kvartet sastavljen od članova Sarajevske filharmonije, i moji specijalni gosti instrumentalisti: Samir Hodžić, Almir Aka Hukelić, Davor Maraus, a za klavirom je bio Đelo Jr Jusić. Isto tako, na sceni su mi se pridružili i sa mnom zapjevali Amir Kazić Leo, Paula Jusić i Ivan Ivica Martić. Sve u svemu, bila je to zaista jedna prelijepa i čarobna noć.

START: Kad se danas okrenete iza sebe, da li ste zadovoljni svojim radom i svojom karijerom?

HANKA: Jesam, u potpunosti. Svaki put ima svojih lijepih i teških trenutaka. Bilo je tu i puno odricanja da bih danas bila to što jesam. Ali ja uvijek govorim da samo treba ići kroz život čiste duše i paziti na svaku izgovorenu riječ. Jer te stvari ne možete ispraviti. Sve ostalo se jednostavno mora posložiti u životu ako je čovjek čista srca.

START: Uz iskrene čestitke još jednom na ovom uspjehu i zaista veličanstvenom koncertu, što biste poručili svojoj publici i svojim obožavateljima?

HANKA: Svu ljubav i pozitivnu emociju koju sam satkala kroz moje pjesme u ovih 45 godina, slila se ovu noć u Lisinskom u Zagrebu! Hvala svima koji su doprinijeli da ova noć bude bajka za pamćenje. Hvala muzičarima koji su doprinijeli da sevdalinka se razlije na najoriginalniji način u hrvatskom hramu kulture. Osjećam se prezadovoljno i ponosno na svoju karijeru, koju sam stvarala, prenoseći pjesmom našu kulturnu baštinu.
Hvala mojim dragim prijateljima, hvala organizatorima mog koncerta mojoj Pauli i Đeli Jusiću na velikoj požrtvovnosti.
Hvala mojoj porodici koja je uvijek uz mene, koja me sve ove godine bezrezervno podržava.
Hvala modnim kreatorima Husi Čobiću iz Tuzle i Adviji Pršeš iz Sarajeva, na predivnim kreacijama mojih haljina koje su upotpunile kompletan dojam “kraljice sevdaha”. I na kraju, hvala Zagrebe i hvala moja divna publiko. Voli vas vaša Hanka!

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.