Tko su Putinove kćeri i zašto ih skriva od javnosti? Tako je pričao o njima…, o rock’n roll plesačici i znanstvenici

VIDEO: Marija Voroncova (36) je znanstvenica i akademik, a Katerina Tihonova (35), talentirana rock’n roll plesačica. Vladimir Putin je obje kćeri dobio sa svojom bivšom suprugom Ljudmilom. Par se vjenčao 1983., kada je ona bila stjuardesa, a on agent KGB-a. Rastali su se 2013. bez previše pompe i uz obostrano razumijevanje.

Mlađa kćer osvojila je 5. mjesto na međunarodnom natjecanju, a starija je ugledna znanstvenica, specijaliziran za endokrini sustav.

Tko su Putinove kćeri i zašto ih skriva od javnosti? Tako je pričao o njima…, o rock’n roll plesačici i znanstvenici You Tube The Best by family screenshoot
7. 4. 2022

Ruski predsjednik Vladimir Putin uvijek je bio vrlo oprezan kada je njegova obitelj u pitanju. Stoga nikada nije želio otkriti identitet svojih kćeri, iako javnost zna njihova imena.

”Moje kćeri žive u Rusiji i studirale su samo u Rusiji. Ponosan sam na njih. Tečno govore tri strana jezika. Nikada ni s kim ne raspravljam o svojoj obitelji", rekao je na konferenciji za novinare 2015., dodajući: "Nikada nisu bile popularne kao djeca, nikad im nije bilo stalo do svjetla reflektora. Žive svoj život. Svatko ima pravo na svoju sudbinu, živjeti svoj život, i čine to dostojanstveno.”

Ali iako ne želi otkriti imena kćeri, svi ih znaju. Američki stručnjak rekao je za BBC:  “Smatramo da je veliki dio Putinove imovine skriven od članova obitelji pa su stoga i oni uključeni u sankcije.” O njihovu životu zna se malo, ali dokumenti, medijski izvještaji i neke javne objave još uvijek s vremena na vrijeme cure u javnost. I sve je to dovoljno da je moguće nacrtati okvirni portret obje kćeri.

Putin je obje kćeri dobio sa svojom bivšom suprugom Ljudmilom. Par se vjenčao 1983., kada je ona bila stjuardesa, a on agent KGB-a. U braku su 30 godina, a razveli su se 2013.

Putin je tada rekao da je odluka o razvodu bila zajednička, "da se rijetko viđaju i da svatko ima svoj život". Ljudmila je tada rekla da je njezin suprug 'potpuno posvećen poslu'. Njihova najstarija kći Marija Voroncova rođena je 1985. Studirala je biologiju na Sveučilištu u Sankt Peterburgu i medicinu na Sveučilištu u Moskvi. Danas je akademik specijaliziran za endokrini sustav. Napisala je knjigu o usporavanju rasta kod djece i također je istraživačica u Endokrinološkom istraživačkom centru u Moskvi, a nekoć je radila i za ruski državni energetski div Gazprom. No, proces njihovog razdvajanja je već u tijeku. Ljudi koji su s njom razgovarali nedugo nakon početka rata u Ukrajini kažu da podržava svog oca i sumnja u izvještavanje međunarodne zajednice o ratu. U usporedbi sa svojom sestrom, Katerina Tikhonov se češće pojavljuje u javnosti. Između ostalog i zbog talenta kao rock’n roll plesačice. Zajedno sa svojim plesnim partnerom 2013. godine uspjela je osvojiti peto mjesto na međunarodnom natjecanju. Iste godine udala se za Kirila Šamalova, sina dugogodišnjeg prijatelja predsjednika Putina. Njihovo vjenčanje održalo se na ekskluzivnom skijalištu u blizini Sankt Peterburga. Tamošnji zaposlenici rekli su da se par vozio u saonicama koje su vukla tri bijela konja.

poroka Katerine Tikhonove

Šamalova su SAD sankcionirale 2018. zbog njegove uloge u ruskom energetskom sektoru. Ministarstvo financija SAD-a izvijestilo je da se 'njegovo bogatstvo dramatično povećalo nakon vjenčanja'.

Ni taj zakon nije opstao

Katerina Tihonova trenutno je najaktivnija u akademskoj i poslovnoj zajednici. Godine 2018. pojavila se u ruskim medijima kako bi govorila o neurotehnologiji, a bila je prisutna i na poslovnom forumu 2021. Niti na jednom od tih događanja nikada nije spominjano da je ona Putinova kći.

Putinovi unuci

Poznato je da Putin ima unučad, ali se ne zna od koje su kćeri.

” Što se tiče mojih unučadi, jedno je već u vrtiću. Molim te shvati da ne želim da odrasteš kao neki kraljevski prinčevi. Želim da odrastu kao normalni ljudi”, rekao je Putin prije mnogo godina.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.