Ovo je doručak kojim se Putin počasti prije teretane, voli sladoled od kiwija, sir Kirila, ruskog patrijarha, a obožava i pse koje su mu darovali Vučić, Borisov...

Ruski predsjednik obožava životinje, pse, delfine, konje..., a ne voli Volodimir Zelenskoga i njegove pristaše! Kako Putin živi? Život ruskog čelnika prožet je krutim rutinama i nedostatkom spontanosti, napominje britanski novinar Ben Judah, koji je 2013. objavio knjigu "Krhko carstvo: Kako se Rusija zaljubila i odustala od Vladimira Putina".

Mnoštvo je pikanterija donio pisac, poput njegova učenja engleskog jezika, uživanju u životinjama, hokeju, jahanju, lovu... Pročitajte da bi shvatili zašto je takav!

Ovo je doručak kojim se Putin počasti prije teretane, voli sladoled od kiwija, sir Kirila, ruskog patrijarha, a obožava i pse koje su mu darovali Vučić, Borisov... Twitter/Putin
9. 3. 2022

U knjizi je, među ostalim, opisao svakodnevni život Vladimira Putina. Ima što za kazati, nekoliko ga je godina istraživao.

Putinovo jutro

Putin ustaje kasno ujutro i počasti se doručkom oko podneva. Doručak mu je prilično jednostavan - uvijek je svježi sir, popraćen omletom ili povremeno kašom. Voli i prepeličja jaja. Za jutarnjim obrokom pije voćni sok. Hrana je zauvijek svježa: košare njegovih omiljenih proizvoda navodno se redovito šalju s poljoprivrednih imanja patrijarha Kirila, ruskog vjerskog vođe. Putinova omiljena hrana je sladoled od pistacija, tvrdi britanski novinar. Navodno je čak dao čašu sladoleda svom kineskom kolegi Xi Jinpingu. Prema njegovim izvješćima, Putin se suzdržava od alkohola, osim na službenim prijemima. Kad završi jutarnji obrok, pije kavu. Onda je vrijeme za vježbanje. Judah je izvijestio da Putin provede oko dva sata dnevno u bazenu u kojem pliva. Dok je u vodi, Putin često "implementira veliki dio ruskog razmišljanja", napisao je.

Nakon kupanja i plivanja, Putin diže utege u teretani.

69-godišnjak i dalje radi na održavanju svoje atletske tjelesne građe.

Izbora garderobe

Putin je, prema Judinim riječima, "konzervativan sa svojom odjećom", preferira odijela po mjeri i kravate Valentino. Za Putinove omiljene marke odjeće kažu da su Kiton i Brioni.

Na posao i poslijepodne

Ruski predsjednik obično na posao stiže tek u ranim poslijepodnevnim satima. Putin obično prvi sjedne za svoj stol i čita bilješke - izvješća o domaćim obavještajnim službama i vanjskim poslovima. Zatim pregledava što se događa u ruskim i međunarodnim medijima.

Osim posla, ruski predsjednik ne voli previše čitati, iako Judah navodi da se u vrijeme istraživanja prepustio barem jednom mekom akcijskom romanu. "Kao računala, javlja. Ruski predsjednik je noćna ptica i često radi kasno navečer. “Najoštriji je noću”, piše Judah.

Putovanja

Tijekom putovanja u inozemstvo ruskom predsjedniku je pooštren raspored. Gdje god boravi, zahtijeva zamjenu posteljine, toaletnih potrepština, pa čak i posuda za voće.

Putin također nikada ne prihvaća hranu koja prije nije bila odobrena. Također mu se tijekom putovanja "ne mogu posluživati ​​mliječni proizvodi", inače Putin voli ostati u blizini kuće.

Mrzi vožnju do Moskve, iako traje samo 25 minuta, a čini se da više voli svoj kompleks Novo-Ogaryovo na Crnom moru nego Kremlj, izvijestio je novinar.

Putin na kraju tjedna

Njegov je radni raspored preko vikenda fleksibilniji kako bi se prilagodio Putinovim tečajevima engleskog jezika.

Ponekad se moli i ispovijeda nedjeljom.

Hobiji

Svakih nekoliko tjedana Putin bi trebao očistiti svoj raspored kako bi napravio mjesta za jedan od svojih omiljenih hobija: hokej na ledu.

Ruski predsjednik nije samo promatrač sporta, već igra i u ligi - bori se protiv ekipe svojih tjelohranitelja. Od Putinovih protivnika i suigrača obično se očekuje da ruskom predsjedniku daju malo prostora tijekom utakmice.

Putinovi kućni mezimci

Putin također voli životinje. Ima crnog labradora po imenu Konni, Akita Inua po imenu Yume i psa karakala po imenu Buffy.

Preberite več na Metropolitan.si

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.