Jarnjak teško optužio Šeksa i Sanadera da su generalu nasapunali dasku i prišili etiketu ratnog zločinca

Branimiru Glavašu nije pomogla naknadna pamet Ivana Jarnjaka, s početka mjeseca, bivšeg glavnog tajnika HDZ-a, koji je kod bilježnika ovjerio pod krivičnom odgovornošću da mu je Šeks 2005. kazao da radi na tome da generala iz Osijeka spremi iza rešetaka.

Na ponovljenom suđenju Županijski sud umjesto 8 Glavaša kaznio sa 7 godina zatvora.

Skandalozno je da ni jedan medij nije objavio Jarnjakovo priznanje!!!

Evo što je Šeks 2005. rekao Jarnjaku, a čega se on tek nedavno prisjetio_

- Radim nešto, a na moj upit što to radi, odgovorio mi je: - Pišem podlogu za kaznenu prijavu protiv Branimira Glavaša, po nalogu Sanadera!

Jarnjak teško optužio Šeksa i Sanadera da su generalu nasapunali dasku i prišili etiketu ratnog zločinca Petar Glebov / Pixssel
27. 10. 2023

Branimir Glavaš proglašen je krivim u slučajevima Garaža i Selotejp. Osuđen je na sedam godina zatvora zbog ratnog zločina nad osječkim Srbima 1991. Iako je rano jutros izvadio na svjetlost dana i svjedočenje Ivana Jarnjaka, bivšeg tajnika HDZ-a kako su ga u zatvor poslali Šeks i Sanader, kako su mu baš oni motirali sudski proces to mu je pomoglo tek utoliko što je umjesto 8 godina zatvora koliko je dobio u prvom sudskom postupku, sad na Županijskom sudu dobio godinu godinu dana manje zatvora.

Nakon teksta koji je napisao u objavi na svom profilu na Facebooku, Branimir Glavaš objavio je i presliku Ivana Jarnjaka ovjerenu kod javnog bilježnika, svojevrsni krunski dokaz o tome da su Branimiru Glavašu pravni proces montirali, ni manje ni više nego šef tadašnjeg HDZ -a te sveprisutni Vladimir Šeks koji je vedrio i oblačio Hrvatskom tri desetljeća.

U izjavi je Ivan Jarnjak između ostalog napisao da pod materijalnom i krivičnom odgovornošću, a za potrebe kaznenog postupka koji se vodi u Županijskim sudu u Zagrebu, ni od koga prisiljavan: 

"- U svibnju ili lipnju 2005. raspravljajući o nekom saborskom pitanju pitao sam Vladimira Šeksa o tome, no on mi je odgovorio: - "Pusti me na miru, radim nešto, a na moj upit što to radi, odgovorio mi je: - Pišem podlogu za kaznenu prijavu protiv Branimira Glavaša, po nalogu Sanadera!

Na to sam mu odgovorio: - Kako te nije sram, to radiš prijatelju, koji ti je između ostalog sahranio sina!

Na ovaj moj komentar ništa mi nije odgovorio, a ja sam tada otišao."

Ivan Jarnjak sve ovo je ovjerio u Bilježničkom uredu Tomislava Matijevića i to 3. listopada 2023. godine. Bivši glavni tajnik HDZ-a tako je na svjetlo površine iznio krunski dokaz o montiranom procesu protiv Branimira Glavaša koji traje desetljećima i u kojem je već i debelo bio kažnjen i zbog čega je gulio kaznu u zatvorima.

Ivan Jarnjak napisao je kako je te 2005. međunarodna zajednica stiskala Hrvatska i tražila Pedra za ratne zločine, poglavito u odnosu na optuženog Vladimira Glavaša.

Za Jarnjaka je bila strahovito razočaravajuća tadašnja odluka moćnika Hrvatske, a Šeksu je prilikom tog susreta u brk odgovorio:

- Kako te nije sram! To radiš prijatelju, koji ti je između ostalog sahranio sina". Na ovaj moj komentar ništa mi nije odgovorio, a ja sam tada otišao!"
Ovo svjedečenje Ivana Jarnjka potiho je najavljivao Branimir Glavaš tijekom cijelog listopada, no nikada nije naveo o kojem je to krunskom svjedoku riječ i koji to dokaz ima koji bi ga trebao amnestirati, a Vladimira Šeksa prokazati kao ljutog progonitelja koji je spreman i na laži samo da bi se dodvorio nadređenom i međunarodnim interesnim skupinama.

Uz Glavaša, na četiri godina zatvora nepravomoćno je osuđena Gordana Getoš Magdić, nekadašnja zapovjednica voda posebne postrojbe za diverzantsko-izviđačke namjene Operativne zone Osijek, dok su pripadnici tog voda Dino Kontić i Zdravko Dragić osuđeni na po tri godine.

Radi se o nepravomoćnoj presudi u ponovljenom suđenju Branimiru Glavašu i suoptuženicima za ratni zločin nad osječkim Srbima 1991. u slučajevima Garaža i Selotejp. Nepravomoćnu presudu bivšem političaru koji je najprije bio u HDZ-u, a potom je osnovao i vlastitu stranku, te njegovim suoptuženicima objavio je predsjednik sudskog vijeća Dražen Kevrić.

Uz Glavaša je na objavu presude došla i optužena Gordana Getoš Magdić, dok se Dino Kontić i Zdravko Dragić nisu pojavili u sudnici.

Nekadašnji zapovjednik obrane Osijeka i njegovi suoptuženici ponovili su na početku "zadnje runde" ponovljenog suđenja sredinom siječnja ove godine na zagrebačkom Županijskom sudu da nisu krivi za ratni zločin nad osječkim Srbima 1991. u slučajevima za koje je optužnica izmijenjena zbog smrti dvojice optuženika - Ivice Krnjaka i Tihomira Valentića.

Usprkos velikoj vjeri generala da će ga Županijski sud na novom suđenju osloboditi krivice za ratne zločine nad Srbima u Slavoniji to se nije dogodilo.

Napuštajući danas sudnicu pošteno se izderao na suca: -  ‘Sram Vas bilo, nabijem na k**ac Vas i Vaš sud‘.

Glavaš nastavio prostačiti pred sudom, novinarima se obratio i njegov sin Filip: ‘A rekao sam mu da ode u Bosnu...‘

- Kada je počinjao taj proces, od zagrebačkih odvjetnika sam čuo da je on (sudac) jedno go**o koje nema petlje, da je sluga režima i da ne očekujem ništa. Intimno sam očekivao da ću imati pravedan proces. Ispitano je 20 vrlo bitnih svjedoka, koji nisu ispitani u prvom postupku. On je sad prepisao Horvatovićevu presudu, rekao je po izlasku iz sudnice referirajući se na prethodnu odluku suca Željka Horvatovića.

Na pitanje novinara kakav mu je plan, ponovno je krenuo psovati.

- Ma ništa, nabijem ga na k**ac i njega i ovaj sud. Idemo mi dalje, ratovat ćemo mi.

 
Na pitanje je li spreman ići u zatvor ako Vrhovni sud potvrdi presudu, poručio je da u zatvor ne ide.

- Neka potvrdi. Idem dalje, do Strasbourga. Ja neću više biti ni dana u zatvoru. To je farsa, predstava za javnost, za režim, za međunarodnu zajednicu. Ovo je politički montiran proces. Ovaj slugan će sutra postati predsjednik Županijskog suda ili otići u Visoki kazneni sud. Gdje je završio Horvatović? Sedam dana nakon što mi je presudio postao je šef Kaznenog odjela. Sad je odjednom predsjednik Visokog kaznenog suda, komentirao je Glavaš.

Odgovorio je i na pitanje novinara planira li napuštati Hrvatsku i otići u Bosnu i Hercegovinu.

- Putovati ću kao slobodan građanin.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.