Jarnjak i javno potvrdio da su Šeks i Sanader montirali sudski proces Glavašu koji je proglašen i ratnim zločincem

- Hvala časni čovječe! Riječi su to koje je uputio general bivšem tajniku HDZ-a i prvom čovjeku hrvatske policije Ivanu Jarnjaku koji nije želio istinu odnijeti sa sobom u grob!

Jarnjak i javno potvrdio da su Šeks i Sanader montirali sudski proces Glavašu koji je proglašen i ratnim zločincem Branimir Glavaš /FB printscreen Hrvatski tjednik
1. 11. 2023

- Sutrašnji Hrvatski tjednik! Hvala časni čovječe! Dvije su kratke rečenice koje je večeras putem društvenih mreža uputio svom nekdašnjem stranačkom prijatelju Ivanu Jarnjaku. Bivši ministar unutrašnjih poslova Republike Hrvatske te glavni tajnik HDZ-a novinarima je otkrio desetljećima čuvanu tajnu o sapunjanju daske hrvatskom generalu Branimiru Glavašu. I to niotkog drugog već od tadašnjeg premijera Ive Sanadera te svevremenog i svemoćnog Vladimira Šeksa.

Samo dan prije izricanje nove presude Branimiru Glavašu na ponovljenom suđenju na županijskom sudu u Zagrebu Ivan Jarnjak je uputio "ratnom zločincu" ovjerenu izjavu kod bilježnika u kojoj je napisao kako su za Glavašev progon krivi HDZ-ovi moćnici tog vremena. 

Evo što je napisao Jarnjak u izjavu s kojom je mislio da će biti krunski dokaz za Glavaša na ponovljenom suđenju te da će osloboditi teških optužbi iz slučaja selotejt u kojem su ga prozivali. Na Glavaševo iznenađenje, jednako kao i na Jarnjakovo, a i jednog dijela struke i javnosti, i novi ga je sud osudio. Glavaš je čak izjavio kako je novi sudac prepisao presudu starog s time što mu je dao godinu dana manje zatvora. Ne 8, već 7!

U izjavi je Ivan Jarnjak između ostalog napisao da pod materijalnom i krivičnom odgovornošću, a za potrebe kaznenog postupka koji se vodi u Županijskim sudu u Zagrebu, ni od koga prisiljavan: 

"- U svibnju ili lipnju 2005. raspravljajući o nekom saborskom pitanju pitao sam Vladimira Šeksa o tome, no on mi je odgovorio: - "Pusti me na miru, radim nešto, a na moj upit što to radi, odgovorio mi je: - Pišem podlogu za kaznenu prijavu protiv Branimira Glavaša, po nalogu Sanadera!

Na to sam mu odgovorio: - Kako te nije sram, to radiš prijatelju, koji ti je između ostalog sahranio sina!

Na ovaj moj komentar ništa mi nije odgovorio, a ja sam tada otišao."

Ivan Jarnjak sve ovo je ovjerio u Bilježničkom uredu Tomislava Matijevića i to 3. listopada 2023. godine. Bivši glavni tajnik HDZ-a tako je na svjetlo površine iznio krunski dokaz o montiranom procesu protiv Branimira Glavaša koji traje desetljećima i u kojem je već i debelo bio kažnjen i zbog čega je gulio kaznu u zatvorima.

Ivan Jarnjak napisao je kako je te 2005. međunarodna zajednica stiskala Hrvatska i tražila Pedra za ratne zločine, poglavito u odnosu na optuženog Vladimira Glavaša.

Za Jarnjaka je bila strahovito razočaravajuća tadašnja odluka moćnika Hrvatske, a Šeksu je prilikom tog susreta u brk odgovorio:

- Kako te nije sram! To radiš prijatelju, koji ti je između ostalog sahranio sina". Na ovaj moj komentar ništa mi nije odgovorio, a ja sam tada otišao!"
Ovo svjedečenje Ivana Jarnjka potiho je najavljivao Branimir Glavaš tijekom cijelog listopada, no nikada nije naveo o kojem je to krunskom svjedoku riječ i koji to dokaz ima koji bi ga trebao amnestirati, a Vladimira Šeksa prokazati kao ljutog progonitelja koji je spreman i na laži samo da bi se dodvorio nadređenom i međunarodnim interesnim skupinama.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.