- Sina smo ti iz Indije dovezli državnim zrakoplovom na trošak poreznih obaveznika! Svi sveti su blizu i nemoj da se sretnemo na groblju ako i kad dolaziš u Osijek

BITKA DO ISTREBLJENJA! Branimir Glavaš ne prestaje gaditi Vladimira Šeksa: - Sovo, Svi sveti su uskoro. Zanima me, ako i kada dolaziš na groblje u Osijek, da se slučajno ne bi sreli. Javi. Grobovi mojih roditelja i tvoga sina kojeg sam ti ja sahranio su jako blizu.

- Sina smo ti iz Indije dovezli državnim zrakoplovom na trošak poreznih obaveznika! Svi sveti su blizu i nemoj da se sretnemo na groblju ako i kad dolaziš u Osijek Marko Lukinić / Pixsell
30. 10. 2023

Evo što je danas na društvenim mrežama poručio Branimir Glavaš, Vladimiru Šeksu:

Sovo, Svi sveti su uskoro. Grobovi mojih roditelja i tvoga sina kojeg sam ti ja sahranio u pravom smislu riječi, a koji je dovezen iz Indije državnim zrakoplovom na trošak poreznih obveznika RH, su jako blizu.
Zanima me, ako i kada dolaziš na groblje u Osijek, da se slučajno ne bi sreli. Javi.

Sukob između dojučerašnjih velikih prijatelja a od 2005. ljutih neprijatelja se nastavlja. Vladimir Glavaš koji je očekivao satisfakciju na ponovljenom suđenju zbog ratnih zločina grdo se proveo. Iako je prethodno Ustavni sud vratio na ponovo suđenje Županijskom sudu Aferu selotejp za koju je Glavaš kažnjen zatvorom od 8 godina, iako su se pojavili brojni novi krunski dokazi za koje je Glavaš mislio da mu idu u prilog, sudnicu u Zagrebu napustio je vidno potresen. Opet je osuđen za ratne zločine, s jedinom razlikom da mu je novi sudac odredio godinu dana manje zatvora.

Glavašu nije pomoglo ni priznanje Ivana Jarnjaka, ovjereno kod javnog bilježnika, da su mu proces montirali upravo Šeks i njegov pretpostavljeni tada Ivo Sanader.

Nakon suđenja Glavaš je rekao da će se boriti svom snagom da dokaže svoju nevinost i raskrinka uljeze koji su mu nasapunali dasku. Između ostalog tako je govorio:

-

Za Jarnjaka je bila strahovito razočaravajuća tadašnja odluka moćnika Hrvatske, a Šeksu je prilikom tog susreta u brk odgovorio:

- Kako te nije sram! To radiš prijatelju, koji ti je između ostalog sahranio sina". Na ovaj moj komentar ništa mi nije odgovorio, a ja sam tada otišao!"
Ovo svjedečenje Ivana Jarnjka potiho je najavljivao Branimir Glavaš tijekom cijelog listopada, no nikada nije naveo o kojem je to krunskom svjedoku riječ i koji to dokaz ima koji bi ga trebao amnestirati, a Vladimira Šeksa prokazati kao ljutog progonitelja koji je spreman i na laži samo da bi se dodvorio nadređenom i međunarodnim interesnim skupinama.

Uz Glavaša, na četiri godina zatvora nepravomoćno je osuđena Gordana Getoš Magdić, nekadašnja zapovjednica voda posebne postrojbe za diverzantsko-izviđačke namjene Operativne zone Osijek, dok su pripadnici tog voda Dino Kontić i Zdravko Dragić osuđeni na po tri godine.

Radi se o nepravomoćnoj presudi u ponovljenom suđenju Branimiru Glavašu i suoptuženicima za ratni zločin nad osječkim Srbima 1991. u slučajevima Garaža i Selotejp. Nepravomoćnu presudu bivšem političaru koji je najprije bio u HDZ-u, a potom je osnovao i vlastitu stranku, te njegovim suoptuženicima objavio je predsjednik sudskog vijeća Dražen Kevrić.

Uz Glavaša je na objavu presude došla i optužena Gordana Getoš Magdić, dok se Dino Kontić i Zdravko Dragić nisu pojavili u sudnici.

Nekadašnji zapovjednik obrane Osijeka i njegovi suoptuženici ponovili su na početku "zadnje runde" ponovljenog suđenja sredinom siječnja ove godine na zagrebačkom Županijskom sudu da nisu krivi za ratni zločin nad osječkim Srbima 1991. u slučajevima za koje je optužnica izmijenjena zbog smrti dvojice optuženika - Ivice Krnjaka i Tihomira Valentića.

Usprkos velikoj vjeri generala da će ga Županijski sud na novom suđenju osloboditi krivice za ratne zločine nad Srbima u Slavoniji to se nije dogodilo.

Napuštajući danas sudnicu pošteno se izderao na suca: -  ‘Sram Vas bilo, nabijem na k**ac Vas i Vaš sud‘.

Glavaš nastavio prostačiti pred sudom, novinarima se obratio i njegov sin Filip: ‘A rekao sam mu da ode u Bosnu...‘

- Kada je počinjao taj proces, od zagrebačkih odvjetnika sam čuo da je on (sudac) jedno go**o koje nema petlje, da je sluga režima i da ne očekujem ništa. Intimno sam očekivao da ću imati pravedan proces. Ispitano je 20 vrlo bitnih svjedoka, koji nisu ispitani u prvom postupku. On je sad prepisao Horvatovićevu presudu, rekao je po izlasku iz sudnice referirajući se na prethodnu odluku suca Željka Horvatovića.

Na pitanje novinara kakav mu je plan, ponovno je krenuo psovati.

- Ma ništa, nabijem ga na k**ac i njega i ovaj sud. Idemo mi dalje, ratovat ćemo mi.

 
Na pitanje je li spreman ići u zatvor ako Vrhovni sud potvrdi presudu, poručio je da u zatvor ne ide.

- Neka potvrdi. Idem dalje, do Strasbourga. Ja neću više biti ni dana u zatvoru. To je farsa, predstava za javnost, za režim, za međunarodnu zajednicu. Ovo je politički montiran proces. Ovaj slugan će sutra postati predsjednik Županijskog suda ili otići u Visoki kazneni sud. Gdje je završio Horvatović? Sedam dana nakon što mi je presudio postao je šef Kaznenog odjela. Sad je odjednom predsjednik Visokog kaznenog suda, komentirao je Glavaš.

Odgovorio je i na pitanje novinara planira li napuštati Hrvatsku i otići u Bosnu i Hercegovinu.

- Putovati ću kao slobodan građanin.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.