Glumac Pasha Lee dao je svoju pancirku djetetu koje je spašavao. Uspio je sačuvati mladi život, nažalost ne i svoj

Ovo je jedna od najdirljivijih priča iz Ukrajine koja će vas duboko dirnuti. Pasha Lee dao je život za život djeteta. Ukrajinska filmska zvijezda u razrušenom Irpenu je pod paljbom evakuirao djecu. Skinuo je pancirku sa sebe, zagrnuo njome dijete i krenuo u spašavanje. I uspio je spasiti život klinca, no nažalost on je poginuo od metka.

Ukrajinski glumac preminuo je nakon što su ga ustrijelile ruske oružane snage. Skinuo je pancir kako bi ga dao djetetu.

Glumac Pasha Lee dao je svoju pancirku djetetu koje je spašavao. Uspio je sačuvati mladi život, nažalost ne i svoj Pasha/Twitter
15. 3. 2022

33-godišnja filmska zvijezda Pasha Lee, poznat po svojoj glumi, prezentaciji i sinkronizaciji, pomogao je djeci da pobjegnu iz kuće 11. dana ukrajinskog zasjedanja, tijekom evakuacije iz grada Irpina.

Pasha Lee je poznat po sudjelovanju u raznim televizijskim emisijama i filmovima, uključujući sinkronizaciju niza poznatih holivudskih filmova, uključujući 'Hobit' i 'Kralj lavova'.

Zbog ruskog granatiranja Paša je skinuo pancirku i dao je djetetu koje je nosio na rukama. Izgubio je život u pucnjavi, a zaštitna košulja, pancirka, spasila je život djetetu. Na svojoj posljednjoj fotografiji prije smrti, označenoj u Irpenu prije dva dana, dodao je: "Posljednjih 48 sati prilika je da sjednemo i slikamo se dok smo bombardirani, i nasmijemo se jer ćemo uspjeti."

Pasha Lee smatrao je život djeteta mnogo važnijim od svog. A tijekom ruskog napada, glumac je upucan u Irpinu. Tragedija se dogodila 6. ožujka 2022.
Tijelo paše Leeja pronađeno je pet dana nakon napada.

Pasha Lee dao je život da bi živjelo ukrajinsko dijete. Glumčevo beživotno tijelo nekoliko je dana bilo u zoni ratnog sukoba do kojeg se nije moglo doći. Oleksandra Matviichuk, voditeljica Centra za građanske slobode, tvitala je da je Pasha Lee pronađen pet dana nakon ruskog napada. Spomenula je da je glumac Pasha Lee ubijen tijekom evakuacije iz grada Irpina.
 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ПАША ЛИ | АКТЕР | TV HOST (@pashaleeofficial)


Sergiy Tomilenko, predsjednik Nacionalnog sindikata novinara Ukrajine na svojoj je Facebook stranici odao počast pokojnom glumcu: "Nikad nikome nije odbio pomoć."

"Ne možemo im oprostiti na stotine i stotine žrtava. Čak ni tisuće i tisuće koji su patili", dodao je Tomilenko. 

Podsjetimo da je Irpin, grad koji se nalazi 20 km (12 milja) sjeverozapadno od Kijeva u kojem je živio Pasha Lee, nekoliko dana bombardirala ruska artiljerija. Uočene su šokantne scene koje su uništile brojne obitelji. Stanovnici su prošli tjedan mogli napustiti Irpin, kao i grad Sumy na sjeveroistoku zemlje, kao dio ruskog evakuacijskog koridora do središnjeg grada Poltave.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.