Rusi raspalili raketama po glavnom trgu Harkiva i to 6. po veličini glavnom trgu u svijetu. Ima poginulih i ranjenih

- Ovo je Harkiv sada!!!! Glavni gradski trg!!! Uskoro će ga ponovo bombardirati! Napali su mirno stanovništvo i to ono koje pretežito govori ruski jezik!!!

Samo je jedno od potresnih svjedočanstva žitelja drugog po veličini ukrajinskog grada, udaljenog svega 40 km od ruske granice i u kojem je Putin očekivao lakši posao, jer tamo pretežito žive oni nekad skloni Rusiji i koji pretežito pričaju ruski. Ima mrtvih i ozlijeđenih, a sirene hitnih pomoći ne prestaju zavijati.

Rusi raspalili raketama po glavnom trgu Harkiva i to 6. po veličini glavnom trgu u svijetu. Ima poginulih i ranjenih FB ukrajina
1. 3. 2022

Prema preliminarnim informacijama, šest osoba, među kojima i dijete, ozlijeđeno je u napadu na zgradu regionalne državne uprave Harkiv. Broj civilnih žrtava još nije utvrđen, zna se da ima mrtvih i ranjenih. Prema prvim spoznajama najmanje je 10 građana Harkiva usmrćeno ruskim nekontroliranim granatiranjem. Od stanovnika Harkiva se traži da ne napuštaju skloništa.


Volodimir Zelenski obratit će se Europskom parlamentu


Ukrajinski predsjednik Volodymyr Zelensky obratit će se Europskom parlamentu, rekao je Andriy Jermak, voditelj ureda ukrajinskog predsjednika.

Prema informacijama, predsjednik će razgovarati s europarlamentarcima putem videopoziva.

75 posto ruskih snaga nalazi se u Ukrajini
 

Ruska vojna prisutnost porasla je s 40 posto na 75 posto u Ukrajini. Brojku od 75 posto ranije je spomenuo i visoki američki obrambeni dužnosnik, piše BBC .

Jack Watling, specijalist vojnih znanosti na Royal United Services Institute, kaže da se velika masa ruskih vojnika gura na jug kako bi stvorila uvjete za napad na ukrajinski glavni grad.

Prvi ruski tenisač svijeta poziva na mir. Danyiil Medvedev, novi ruski svjetski teniski lider, izjasnio se za mir.

“Želim govoriti u ime svakog djeteta na svijetu danas. Svi oni imaju snove, život im tek počinje, čekaju ih mnoga lijepa iskustva, prvi prijatelji, emocije. Sve vide i osjete prvi put u životu.

ZATO ŽELIM TRAŽITI MIR U SVIJETU, MIR MEĐU ZEMLJAMA.
Rađaju se s povjerenjem u svijet, vjeruju u ljude, u ljubav, u sigurnost i pravdu, u svoje životne šanse. Budimo zajedno i pokažimo im da je to istina, jer nijedno dijete ne smije prestati sanjati - podijelio je svoje misli na Instagramu 26-godišnjak koji je u ponedjeljak bio na vrhu svjetske ljestvice.

Rusija je prošlog četvrtka pokrenula rat protiv Ukrajine i od tada je niz međunarodnih sportskih federacija suspendirao pravo na natjecanje ruskim i bjeloruskim sportašima, a ATP i WTA, koji organiziraju profesionalne teniske mečeve, još nisu primijenili takve sankcije.

Još jedna ukrajinska zračna luka pod vatrom
 

Ruski vojnici pucaju na vojni aerodrom Kanatovo u blizini Kirovograda, rekla je Marija Csorna, načelnica uprave Kirovograda.

 

Vladimir Putin je bijesan, sve napetiji zbog rata
 

Američke obavještajne agencije zabilježile su da je ruski predsjednik Vladimir Putin sve više frustriran svojom vojnom borbom protiv Ukrajine.

Prema  NBC Newsu  , dok je rusko gospodarstvo pod globalnim sankcijama bez presedana i vjeruje se da njegova vojna snaga ne radi kako se očekivalo, Putin bjesni u pozadini. Osim toga, ruski predsjednik ostaje izoliran zbog koronavirusa. 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.