Nakon Covida muškarci imaju problema s erekcijom! Dva simptoma koji otkrivaju da ste POBIJEDILI COVID-19: jedan dovodi muškarce u očaj, drugi žene

Uz već poznate simptome, poput: kašlja, groznice, umora, gubitka okusa i mirisa, neki su pacijenti doživjeli i malo 'intimnije' simptome, o kojima se nedovoljno govori. Otkriveni su i kod muškaraca i kod žena. Znanstvenici su otkrili da mnogi muški pacijenti koji su preživjeli covid pate od hipogonadizma kao posljedice smanjene razine testosterona i / ili smanjenog lučenja sjemena.

Nakon Covida muškarci imaju problema s erekcijom! Dva simptoma koji otkrivaju da ste POBIJEDILI COVID-19: jedan dovodi muškarce u očaj, drugi žene Pixabay
20. 10. 2021

To je oštećenje reproduktivnog sustava. Problemi na ovom području javljaju se nakon infekcije covidom. Ili točnije: neke su žene primijetile promjene u menstrualnom ciklusu, a neki muškarci i dalje imaju problema s erektilnom disfunkcijom nakon oporavka od bolesti. Pregled znanstvene literature objavljen u Journal of Endocrinologial Investigation izvijestio je o erektilnoj disfunkciji kao jednom od simptoma koronavirusa.

Znanstvenici su otkrili da mnogi muški pacijenti koji su preživjeli covid pate od hipogonadizma kao posljedice smanjene razine testosterona i / ili smanjenog lučenja sjemena.

"Međutim, je li to dugotrajno ili samo privremeno stanje, još ne znamo", objašnjavaju znanstvenici dodajući da su promatrali manji broj Leydigovih stanica smještenih u testisima. Karakterizira ih pomoć u proizvodnji testosterona i sudjelovanje u spermatogenezi, tj. Proces stvaranja spermija koji se odvija u sjemenskim kanalima testisa. Znanstvenici također smatraju da bi to mogao biti jedan od razloga veće smrtnosti i češće hospitalizacije muškaraca i žena, ali i objašnjava zašto virus najviše pogađa starije muškarce .

Žene također doživljavaju seksualne i reproduktivne simptome za koje liječnici vjeruju da su povezani s hormonima.

Luise Newson, stručnjakinja za menopauzu, rekla je da se ti simptomi trenutno istražuju na uzroku 842 pacijentice. Međutim, rezultati pokazuju da je duga kovid povezana s razinom hormona. Prema njezinim riječima, mnoge žene primjećuju pogoršanje simptoma COVID -a neposredno prije početka menstruacije, kada je razina estrogena u tijelu najniža. Uvjerena je da to nije slučajnost jer su simptomi dugotrajnog COVID -a vrlo slični simptomima menopauze, odnosno: umor, bolovi u mišićima i zglobovima, vrtoglavica ...

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.