Glas za Domovinski pokret glas je za Milanovića, uz to su podnijeli i kaznenu prijavu protiv mene, pa što očekujete onda od HDZ-a?

Andrej Plenković teško diskvalificirao Ivanu Penavu da ga je HDZ stvorio i da nikada ne bi podjedio Sabu, a nije mu zaboravio kazati da je DP već jednom bio u službi SDP-a!

Glas za Domovinski pokret glas je za Milanovića, uz to su podnijeli  i kaznenu prijavu protiv mene, pa što očekujete onda od HDZ-a? RTL screenshot
27. 3. 2024

Foto: RTL Direkt

Tri tjedna prije parlamentarnih izbora Damira Gregoret i RTL Danas ekskluzivno su odradili veliki intervju premijera Andreja Plenkovića. https://net.hr/danas/rtl-danas/intervju-andreja-plenkovica-u-rtl-u-danas-94b8f7e0-ec5c-11ee-b612-0a205096a2b9

Od puno toga izdvajamo pitanje novinarke vezano uz moguću suradnju s Domovinskim pokretom koji je navodno poručio da može, ali kako ni pod koju cijenu ne žele sa SDSS-om? Evo što je odgovorio Andrej Plenković:

"Idemo dalje s onim partnerima s kojima smo imali sjajnu suradnju svo ovo vrijeme. Bit će to dovoljno jer će rezultati biti itekako uvjerljivi. Ja sam pročitao da je Domovinski pokret podnio kaznenu prijavu protiv mene. Domovinski pokret je stranka koja je već jednom pokazala, 2019. da je glas za njih glas za Milanovića. Istu stvar je Milanović danas potvrdio. U izbornoj noći 2020. godine glasno govorili da može HDZ bez Plenkovića. E pa ne može, jer je Plenković predsjednik stranke i premijer već osam godina. Koji bi to predsjednik stranke prihvatio, nađite mi jednog."

Damira Gregoret: - Strahujete li od pobune unutar stranke?  Čuli ste što vam je Ivan Penava poručio – "Čuvajte se, povijest se ponavlja? U HDZ-u traju ogorčene pripreme i borbe za post-Plenkovićevsko doba?"

 
"Penava je postao gradonačelnik zahvaljujući HDZ i ljudima koji su mu dolazili pomagati u kampanji. To je čovjek koji je 2020. htio biti zamjenik predsjednika HDZ-a. Tomo Medved ga je potukao. Ne ostvariš svoje ambicije u vodstvu HDZ-a i onda odmah trčiš pod skute gospodina Škore. Škoro se očito prosvijetlio pa je rekao da je pogriješio da je imao retoriku protiv mene i da je bolje da je ostao s nama. Ovaj očito još nije "

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.