“Ja im to nikada neću oprostiti, a nadam se da im neće niti hrvatski građani. Grmoja i Karolina učinili su veliku grešku i već sad rasipaju suverenističke glasove, a bez nas neće nitko moći"

VIDEO: Umjesto da su s nama ovdje, da budemo druga snaga, oni su sami. Glasovi koji će se tako raspršiti odlaze HDZ-u, naglasili su i Ivan Penava, baš kao i Mislav Kolakušić. Danas su s još s Hrvatskim blokom, Nezavisnima, Zelenima..., potpisali koalicijski sporazuma. Suverenističke stranke već sada bi bile No.1 da su ujedinjeni, osvojili bi i više od 45 mandata.

Ovako će teret odgovornosti za teži put treće opcije ostati na Grmoji i Krišto, poručili su kazavši kako su sad treća snaga u Hrvatskoj, no uskoro će biti prva!

Upitan je li spreman na koaliciju i sa HDZ-om, eurozastupnik je energično poručio: - Ja s HDZ-om ne bi išao da je smak svijeta.

“Ja im to nikada neću oprostiti, a nadam se da im neće niti hrvatski građani. Grmoja i Karolina učinili su veliku grešku i već sad rasipaju suverenističke glasove, a bez nas neće nitko moći" Davorin Višnjić / Pixsell
27. 3. 2024

Domovinski pokret je na današnjoj konferenciji za medije nakon potpisivanja koalicijskog sporazuma s predstavnicima stranaka Agrameri, Pravo i pravda, Demokratski HSS, Zelena lista, Blok za Hrvatsku te s nezavisnim Željkom Lackovićem i Hrvojem Jančijem izjavio kako su sad još jači igrač na političkoj sceni, kako su treći, no uskoro bi mogli odlučivati o novoj vlasti u Hrvatskoj.

- “Upravo smo potpisali koalicijski sporazum s našim partnerima”, rekao je Penava. “Potpisali smo sporazum kako bi pred hrvatsku javnost izašli jaki kao što jesmo, kao što smo mogli vidjeti na našim skupovima s mišlju da prvi puta hrvatskom narodu donesemo istinski hrvatsku vladu u kojoj neće biti mjesta za prepirke i sukobe dva brda”, dodao je.

Kolakušić je na početku obraćanja naglasio da je Domovinski pokret treća stranka u Hrvatskoj te nastavio:

- “Mi koji smo se ovdje okupili smo još i jači, mi smo oni bez kojih se sljedeća vlast neće moći složiti. Spremni smo na sudjelovanje u vlasti, za razliku od brojnih oporbenih stranka kojima je jedini cilj biti na sigurnom mjestu u oporbi, lupetati da su protiv HDZ-a i SDP-a. Umjesto da su s nama ovdje, da budemo druga snaga, oni su sami. Glasovi koji će se tako raspršiti odlaze HDZ-u”, poručio je Kolakušić,

‘Molim vas, ne rasipajte glasove’


“Samostalan odlazak na izbore znači pružanje ruke HDZ-u. Ja im to nikada neću oprostiti, a nadam se da neće ni građani. Nakon ovih izbora svi će biti svjesni zašto mi koji imamo suverenističke želje moramo izaći na izbore. Suverenističkih težnji ima u svim blokovima. Da biste razumjeli današnju borbu, stara je podjela lijevo-desno, to više ne postoji, sada postoje globalizam i suverenizam”, rekao je Kolakušić dodajući da nisu svi globalisti ljevičari te da suverenista ima u svim, i lijevim i desnim, strankama.

“Molim sve one sa zrnom soli u glavi da glasaju za nas i da ne rasipaju glasove”, izjavio je Kolakušić. Na pitanje je li veći suverenist Zoran Milanović ili Andrej Plenković, Kolakušić je odgovorio da nitko od njih dvojice nije suverenist.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.