Tko se skrio magarac je bio! Nakon Mosta i Domovinski pokret poziva na demonstracije i priželjkuje i druge da im se pridruže

Treba li se demonstracijama Mosta i Domovinskog pokreta pridružiti i druge opozicijske stranke? Ivan Penava i Nikola Grmoja pozvali na prosvjede protiv Andreja Plenkovića!

- Tražimo ostavku Premijera i pad Vlade zbog pljačke INA-e!

Tko se skrio magarac je bio! Nakon Mosta i Domovinski pokret poziva na demonstracije i priželjkuje i druge da im se pridruže Domovinski pokret / FB
2. 9. 2022

Foto: Domovinski pokret / FB

Predsjedništvo Domovinskog pokreta izražava zgranutost i ogorčenje najnovijom aferom i krađom u INA-i. Sama pljačka još je jedan dokaz kako su članovi Domovinskog pokreta bili u pravu kada su od prvoga dana tvrdili kako je HDZ pod vodstvom Andreja Plenkovića postao stranka bez ideologije i svjetonazora te je dizajnirana isključivo kao sustav obrane privilegija i hranidbenog lanca vrha te stranke i njihovih pridruženih pouzdanika. Sve ono što se otkriva ovih dana daje dodatnu težinu ovom slučaju i širi političku odgovornost samog Andreja Plenkovića. Zbog svega navedenoga, predsjedništvo DP-a poziva članstvo da podrži prosvjed protiv vlade Andreja Plenkovića pod organizacijom udruga civilnog društva, stoji u priopćenju Domovinskog pokreta.

Nadalje, članovi Kluba zastupnika Domovinskog pokreta sudjelovat će idući tjedan na oporbenom sastanku u Hrvatskom saboru te će zatražiti sakupljanje potpisa oporbenih zastupnika na temu rasprave o opozivu predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, a zbog političke odgovornosti za pljačku INA-e, ali i za potpunu nepripremljenost oko nadolazeće krize u smislu dosad nezabilježenog pada kupovne moći građana kao i potpuno izvjesne energetske krize i nestašice koja dolazi u zimskim mjesecima, a za što se vlada nije interventno pripremila.

Predsjedništvo smatra kako bi već i samo stanje u oružanim snagama bilo dovoljno za pokretanje opoziva, što se pokazalo nevjerojatnim skandalom prilikom pada drona u centru Zagreba, ali i situacije potpune nemoći i konfuzije oko uplovljavanja ruskih vojnih brodova u Jadransko more.

Domovinski pokret organizirat će stručno savjetovanje u vezi ovih ključnih gospodarskih tema te će okupiti stručnjake iz svih područja na tribini koja će se održavati od 27. – 29. rujna 2022., a o čemu ćemo medije dodatno izvijestiti.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.