Đokovića će ipak deportirati, možda i uhititi. Politika se digla na zadnje noge i konačnu riječ ima Alex Hock, ministar imigracije

Nova zavrzlama u Melbournu. Politika se diže na zadnje noge i čini se da Đoković broji posljednje minute na slobodi. Prema nekom najavama bit će deportiran u ekspresnom roku, a one još mnogo ružnije govore da bi ga mogli i uhititi. Sve je izvjesnije kako će Karen Andrews, ministrica unutarnjih poslova iskoristiti diskrecijske ovlasti za ukidanje Đokovićeve vize. Usprkos naređenju suca da nikome ne smije pasti na pamet mijenjati njegovu odluku o oslobađanju Novaka Đokovića.

Konačnu riječ sada ima ministar za imigracijsko pravo Alex Hock. Prema najnovijim informacijama iz Australije, u tijeku je i akcija imigracijskog biroa koji ima namjeru deportirati svjetskog teniskog lidera i izbaciti ga iz države, uz agente tu je i policija.

Prema zakonu Australije, riječ ministra za imigraciju je iznad svih, pa čak i države Viktorije koja je odlučila u korist Đokovića. Kako je granica federalno gledište, ministar za imigraciju ima apsolutnu vlast i može da poništi svaku odluku, čak i onu koju donese određena federalna država.

Brojni su australski mediji koji donose iz minute u minute nove informacije i vrlo su suzdržani.

https://www.9news.com.au/national/tennis-star-novak-djokovic-faces-visa-court-battle-to-stay-in-australia-today/d72a68d3-da39-412b-8e27-501e4f2d4596

Đokovića će ipak deportirati, možda i uhititi. Politika se digla na zadnje noge i konačnu riječ ima Alex Hock, ministar imigracije Novak Đoković/Instagram
10. 1. 2022

- Ne prospavana noć za cijelu obitelj, teški trenuci za nas. Novak je pokazao da je uporan i vjeruje u sebe i svoje stavove i ideale. Borio se za cijeli svijet, s druge strane imamo australski sustav, sudac je donio pravu odluku na temelju činjenica i nije bilo razloga za drugu sudsku odluku, ali dobivamo informaciju da je ministar unutarnjih poslova iznad suda.

https://twitter.com/7NewsMelbourne/status/1480447078450925571?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1480447078450925571%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.index.hr%2Fsport%2Fclanak%2Fuzivo-srpski-mediji-djokovica-opet-zele-deportirati-oglasio-se-i-djordje-djokovic%2F2331259.aspx

Novak je upao u ozbiljan politički vrtlog, ljudi u Australiji su nesretni, zatvoreni su od početka pandemije i to je definitivno politika, to je stalno. Ono što možemo učiniti je da se svi uključimo i proširimo ovu vijest na društvenim mrežama – želi Novak ponovno biti uhvaćen i zatvoren. Ovo su najnovije informacije, trenutno se savjetujemo s PR službama o sljedećim koracima. On je sada s odvjetnicima u prostorijama u kojima su bili tijekom suđenja, a trenutno gleda i razmišlja o opcijama - rekao je Đorđe Đoković na televiziji "Prva".

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.