Đokovića deportiraju, zabranili mu popodnevni trening, a njegovi odvjetnici imaju već spremnu žalbu. Spominje se i Nadal koji je prekršio karantenu, a još dvoje s ATP-a ostalo je bez vize

Ministar imigracije Alex Hawke iskoristio je svoju osobnu moć te je poništio vizu Novaku Đokoviću. Odvjetnici svjetskog No.1 spremaju podnijeti hitnu žalbu protiv te odluke. Spominju se i Rafael Nadal koji je trebao biti u karanteni 14 dana, a stigao je u Australiju 11., spominju se još dva sudionika ATP-a kojima je ministar uskratio naknadnu vizu, a njih još 25 je suspektno.

Đokovića deportiraju, zabranili mu popodnevni trening, a njegovi odvjetnici imaju već spremnu žalbu. Spominje se i Nadal koji je prekršio karantenu, a još dvoje s ATP-a ostalo je bez vize Novak Đoković/Instagram
14. 1. 2022

Ako Novak Đoković i njegov odvjetički tim ne ospore odluku na sudu bit će odmah deportiran iz zemlje.

Minstar Alex Hawke u petak kasno poslijepodne po australskom vremenu je rekao :

“Danas sam iskoristio svoju ovlast prema članku 133C(3) Zakona o migracijama i poništio vizu koju posjeduje gospodin Novak Đoković iz razloga očuvanja zdravlja i dobrog reda, na temelju toga da je to bilo u javnom interesu.

“Ova odluka uslijedila je nakon naloga Federalnog okružnog i obiteljskog suda od 10. siječnja 2022., poništavajući prethodnu odluku o poništenju iz razloga pravičnosti postupka.

“Prilikom donošenja ove odluke, pažljivo sam razmotrio informacije koje su mi dali Ministarstvo unutarnjih poslova, australske granične snage i gospodin Đoković.

“Vlada Morrisona čvrsto je opredijeljena zaštiti australskih granica, posebno u vezi s pandemijom COVID-19.”

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.