Dan nakon bitke u Saboru: HDZ i Most "broje mrtve"

Hrvatsku je jučer obišla HRT-ova snimka nezapamćenog skandala koji se odigrao u Saboru, na kojoj je vidljivo da je premijer Andrej Plenković ipak pokušao nasrnuti na zastupnika MOST-a Nikolu Grmoju. Skandal je očito dobio i svoj nastavak, jer je šef kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić u emisiji Otvoreno izjavio kako je reakcijom premijera - zadovoljan. 

Dan nakon bitke u Saboru: HDZ i Most "broje mrtve" Pixell
18. 1. 2019

Hrvatska, Tema dana 

Piše: Marko Barišić

Nezapamćeni skandal u Saboru kada je premijer Andrej Plenković, kako otkriva snimka HRT-a, ipak pokušao nasrnuti na zastupnika Mosta Nikolu Grmoju, valjda da bi se s njim fizički obračunao, dobio je svoj nastavak. Šef kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić izjavio je u emisiji Otvoreno da je „zadovoljan reakcijom premijera“.

HDZ-ovci su i unatoč tog Bačićevog očitovanja imali potrebu održati dugotrajnu konferenciju za medije na kojoj su optužujući Most za provokativno ponašanje pokušali opravdati svog čelnika. Čak su prijetili i kaznenim prijavama stvarajući atmosferu u kojoj ne bi bilo nemoguće privesti nekog zastupnika valjda izravno iz Sabora.

No, time će teško nešto postići. Plenković je napravio to što jest, kamere su to snimile i tumačenja iz Banskih dvora kako je bila riječ o samo „dva, tri koraka“ da bi Grmoju nešto priupitao, ne drže vodu. Da se masivni Miro Bulj, uz druge koji su to učinili stojeći iza njegovih leđa, nije ispriječio između njih, tko zna što bi bilo.

Više pročitajte na www.teleskop.hr: Dan nakon bitke u Saboru: HDZ i Most 'broje mrtve'

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.