Čudesno novorođenče iz Sirije koje je 55 sati ležalo pod ruševinama u sigurnim je rukama, a u Sloveniji, BiH i Srbiji brojni su parovi izrazili želju da ga posvoje

Da li bi i vi posvojili bebu koja je ostala bez cijele obitelji, koja je poput Palea, sama na svijetu? Beba je rođena samo tri sata prije razornog potresa, a u tragičnom događaju izgubila je cijelu obitelj. Sada su joj odlučili dati i ime – nećete vjerovati koliko je lijepo. Ime joj je Aya, u prijevodu s arapskog Čudo!

Među ruševinama na sjeveru Sirije pronađena je i spašena i djevojčica, novorođenče. Kada je pronađena, njezina je pupčana vrpca još uvijek bila pričvršćena za njezinu majku.


 

Čudesno novorođenče iz Sirije koje je 55 sati ležalo pod ruševinama u sigurnim je rukama, a u Sloveniji, BiH i Srbiji brojni su parovi izrazili želju da ga posvoje Twitter/ABC30 Fresno
10. 2. 2023

Više od 20.500 ljudi, za sad je poginulo u katastrofalnim potresima koji su u ponedjeljak pogodili jugoistočni dio Turske blizu granice sa Sirijom, prema posljednjim podacima. Među ruševinama na sjeveru Sirije pronađena je i spašena i djevojčica, novorođenče. Kada je pronađena, njezina je pupčana vrpca još uvijek bila pričvršćena za njezinu majku, rekao je njezin rođak za francusku novinsku agenciju (AFP). Priča se da joj je majka umrla nakon poroda.
 

Spašeno novorođenče sada se liječi u dječjoj bolnici u gradu Afrinu. Pedijatrica Hani Maarouf rekla je za AFP da je stabilna, ali puna modrica i ozljeda. Kad su je dovezli u bolnicu, imala je napadaje, kažu da je rođena samo tri sata prije snažnog potresa, a bila je zarobljena u ruševinama više od 50 sati. Odlučili su je i nazvati. Njeno ime je Aya, što na arapskom znači čudo.

Izgubila je cijelu obitelj u potresu: I parovi iz regije parovi žele pomoći

Tek rođena djevojčica u potresu je izgubila obitelj i ostala potpuno sama. Mnogi parovi iz različitih zemalja svijeta žele joj pomoći. Nakon što je portal Avaz napisao priču o gospođi iz Brčkog koja traži način da dobije djevojčicu, portalu se javilo više parova koji žele usvojiti novorođenče. Riječ je o parovima iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovenije. Iako je par želio ostati anoniman, njihov interes da izbave djevojčicu iz tužne situacije svjedoči o herojskoj priči.
 

Dva para iz Slovenije navodno pokazuju interes za posvajanje. Prvi, ženski par, kao razlog posvajanja naveo je to što ona i suprug ne mogu imati djece, drugi par je također bez djece, ali ih želi imati.

Priča se da je parova sve više, hoće li im biti omogućen pristup djevojčici, još nije jasno.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.