Isprva se mislilo da joj je majka mrtva, ali... beba, koja je spašena iz ruševina, nakon dva mjeseca ponovno je u majčinim rukama

"Dijete je pravo čudo. Činjenica da je preživjela i da nema nikakvih zdravstvenih problema dirnula nam je srce", rekao je turski ministar obitelji.
 

Isprva se mislilo da joj je majka mrtva, ali... beba, koja je spašena iz ruševina, nakon dva mjeseca ponovno je u majčinim rukama Twitter/deryayanikashb
3. 4. 2023

Troipolmjesečni Vetin Begdas spašen je u pokrajini Hatay 128 sati nakon potresa koji je tu zemlju pogodio 6. veljače. Zatim je prebačena u bolnicu u glavnom gradu Ankari. Prvotno su mediji objavili da joj je majka preminula, no kasnije se pokazalo da je preživjela. Ministrica obitelji Derya Yanik spojila je bebu s njezinom majkom Yasemin Begdas u pokrajini Adana, gdje se trenutno liječi. Njihova obiteljska veza potvrđena je DNK testom.

U potresima, u kojima je poginulo više od 50.000 ljudi, živote su izgubili i bebin otac te njezina dva brata. "Dijete je pravo čudo. Činjenica da je preživjela i da nema nikakvih zdravstvenih problema dirnula nas je u srce", rekla je ministrica obitelji. “Vatin je sada i naše dijete”, rekla je i dodala da će podrška ministarstva uvijek biti uz nju.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.