Mate Rimac od sada i s Volkaswagenom, nakon Bugattija i Porschea Livnjak u društvu najvećeg velikana

Što će to zajedno skuhati ujedinjena ekipa iz Sv. Nedelje i Wolfsburga? Prema portalu Motor1, Hrvati su u SAD već isporučili najmanje tri Nevere preko VW-a, od kojih je prva stigla ovog lipnja.

Mate Rimac od sada i s Volkaswagenom, nakon Bugattija i Porschea Livnjak u društvu najvećeg velikana Rimac
22. 9. 2023

Rimac, hrvatska automobilska marka koja trenutno drži rekord najbržeg serijskog električnog automobila na Nürburgringu, od 2021. godine "jedan" je s Bugattijem - tvrtka se zove Bugatti Rimac. Za obje marke, međutim, najveće potencijalno tržište je preko bare.

Rimac Nevera je na Nürburgringu brža od Tesle. Nećete vjerovati za koliko!

 

Volkswagnova američka grupacija dosad je bila odgovorna za distribuciju Bugattija u Sjedinjenim Državama, ali sada će biti odgovorna i za Rimčeve bolide. Sve je već dogovoreno na tjednu automobila u Montereyu, a sada je i službeno potvrđeno. Prema portalu Motor1, Hrvati su u SAD već isporučili najmanje tri Nevere, od kojih je prva stigla ovog lipnja.

Posljednji u nizu

Mate Rimac je nedavno povedal, da bo naslednji Bugattijev model predstavljen leta 2024. Po njegovih besedah bo to hibridni avtomobil s čisto norim bencinskim motorjem, ki pa zagotovo ne bo sloviti W16. So pa se zlati dobi avtomobilizma in temu legendarnemu motorju poklonili s posebnim Bugattijem z unikatnimi ročnimi poslikavami na karoseriji in v notranjosti.

Pogledajte, s kakvim se majstorstvom Bugatti poklonio zlatnoj dobi svojih automobila!

Preberite še:

BONUS VIDEO: Renault, ki piše zgodovino: Napočil je konec bencinu in legendarni oznaki …

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.