Planulo 99 Rimčevih Bugattija Mistral s najboljim ikad benzinskim motorom kojeg je "kreirao" Ferdinand Karl Piëch i kojeg će hrvatski genijalac uskoro umiroviti

Rekvijem Mate Rimca za najbolji ikada benzinski motor W16 od 1600 konja kojeg je "osmislio" legendarni Ferdinand Karl Piëch, unuk još poznatijeg Ferdinanda Porschea.

Prvi čovjek renomiranog brenda Bugatti Rimac svojim je pratiteljima predstavio Bugatti W16 Mistral, novi model legendarne komapnije, posljednji kojeg pogoni kultni W16. Mate se pohvalio velikim uspjehom: rasprodao je vrlo SKUPE automobile u samo nekoliko dana

Napravit ćemo ih samo 99, a svaki će stajati pet milijuna eura", najavio je 33-godišnjak

Interes kupaca bio je toliki da kupnja više nije moguća. Planuli su Rimčevi automobili i prije nego što su pokazani javnosti, uglavnom kupcima koji su i do sada vozili Bugattije.

Planulo 99 Rimčevih Bugattija Mistral s najboljim ikad benzinskim motorom kojeg je "kreirao" Ferdinand Karl Piëch i kojeg će hrvatski genijalac uskoro umiroviti Bugatti Rimac / Mate Rimac FB
22. 8. 2022

Mate Rimac pohvalio se velikim uspjehom svoje tvrtke - svojim je pratiteljima na Facebooku predstavio novi model Bugattija W16 Mistral. Ovo je prvi Bugatti koji je u potpunosti dizajnirala i izradila njegova nova tvrtka, Bugatti Rimac.

"To je posljednji takve vrste prije nego što prijeđemo na novu generaciju hibridnih modela. Napravit ćemo ih samo 99, a svaki će stajati pet milijuna eura", najavio je 33-godišnjak. Prošlog tjedna novi model je predstavljen postojećim kupcima, kojima se toliko svidio, da su svi automobili već razgrabljeni.

 
Dodao je kako su im trenutno svi automobili rasprodani. "Ne možete više naručiti novi Bugatti. Čestitam cijelom timu na ovom uspjehu", napisao je na Facebooku.

U komentarima ispod objave objasnio je kako će novi automobil imati 1600 konjskih snaga, a ujedno je i posljednji model Bugattija koji još nema električni pogon. Ispod objave pojavili su se brojni komentari koji hvale uspješnog Hrvata.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.