Buckinghamska palača: "Kraljevska obitelj ozbiljno shvaća tvrdnje Harryja i Meghan"

Prema izjavi iz Buckinghamske palače, britanska kraljevska obitelj ozbiljno shvaća princa Harryja i njegovu suprugu Meghan Markle u intervjuu s Oprah Winfrey o problemima s kojima se par suočio nakon vjenčanja.

Buckinghamska palača: "Kraljevska obitelj ozbiljno shvaća tvrdnje Harryja i Meghan" FreeNews
10. 3. 2021

U intervjuu je Meghan posebno priznala da se nakon što je postala član kraljevske obitelji osjećala usamljeno i bila prisiljena šutjeti. Također je rekla da su joj misli o samoubojstvu bile svakodnevne.

Obratila se nekolicini visokih predstavnika kraljevskog dvora sa zahtjevom da je pošalju u kliniku na psihološko savjetovanje, no odbijena je.

Međutim, jedno od najvažnijih pitanja za Meghan bilo je rasno. Požalila se Oprah da je obaviještena da Archiejev sin neće dobiti prinčevu titulu i da neće dobiti zaštitu poput ostatka kraljevske obitelji tijekom njezine trudnoće. Također, prema Megan, govorilo se oko toga koliko će njegova koža biti tamna nakon rođenja.

Harry je potvrdio činjenicu takvog razgovora, ali nije imenovao njegove sudionike. Nakon intervjua naglasio je da ni kraljica Elizabeta II ni njezin suprug princ Philip nisu razgovarali o ovome.

"Cijela obitelj bila je uznemirena kad je saznala koliko je posljednjih nekoliko godina bilo teško za Harryja i Meghan", navodi se u izjavi objavljenoj u ime kraljice Elizabete II.

"Pokrenuta pitanja, posebno ona koja se odnose na rasu, zabrinjavajuća su. Izjave se shvaćaju ozbiljno i privatno će ih pregledati kraljevska obitelj“, navodi se u priopćenju.

U izjavi se naglašava da će Harry, Meghan i Archie uvijek biti voljeni članovi obitelji.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.