Borna Čorić zaražen, zbog njega u izolaciju idu i političari, jer u Zadru je bio u bliskom kontaktu i sa županom Božidarom Longinom, a ovaj s Andrejom Plenkovićem

Šime Vicković, zamjenik župana i načelnik lokalnog Stožera civilne zaštite izjavio  je kako je još troje tenisača zaraženo virusom, a među njima su Borna Ćorić, kondicijski trener Grigora Dimitrova te još jedan kondicijski trener. Novak Đoković, poznat i kao jedan od najveći globalnih antivaksera jedini je tenisač s Adria toura koji se odbio testirati. I dok je od zbrisao u Beograd, svi ostali tenisači podvrgli su se testiranju. Hrvatski stožer civilne zaštite donio je niz mjera koje se tiči svih sudionika Toura, ali donio je i niz mjera na razini cijele županije. Činjenica je kako su se sportaši tijekom četiri pet dana turnira u Zadru družili s brojnim fanovima. Jednako tako i sa sportašima, s onima iz KK Zadar odigrali su i utakmicu, provodili su vrijeme s djecom, a protokolarno i s političarima.

Photo: Dino Stanin/PIXSELL

Borna Čorić zaražen, zbog njega u izolaciju idu i političari, jer u Zadru je bio u bliskom kontaktu i sa županom Božidarom Longinom, a ovaj s Andrejom Plenkovićem Photo: Dino Stanin/PIXSELL
22. 6. 2020

Photo: Dino Stanin/PIXSELL, Marko Dimić/PIXSELL

I dok domaći mediji uglavnom šute o organizaciji turnira, posebice o onome najodgovornijem, Novaku Đokoviću, svjetski mediji ga smatraju krajnje neodgovornim, čak i šarlatanom. Ništa drukčije ne razmišljaju ni epidemiolozi i stručnjaci koji kažu: -  Moraš stvarno biti fucking moron da u ovakvim uvjetima ideš organizirati teniske turnire... Đoković je ispao je baš glup i neobrazovan... Šteta je velika! Nakon Grigora Dimitrova krug zaraženih se proširio na najboljeg hrvatskog tenisača i još dvojicu kondicijskih trenera koji su pozitivni. Borna Čorić, baš kao i drugi sudionici turnira družili su se se mnogima, a veze takvih kontakata idu sve do premijera Andreja Plenkovića. Iako hrvatski premijer nije bio u direktnom kontaktu s tenisačima bio je s organizatorima, a tako i sa županom Božidarom Longinom koji se usprkos preporuka i mjerama Stožera nije pridržavao fizičke distance ni prilikom rukovanja i druženja s Bornom Čorićem, baš kao ni prilikom ugošćavanja premijera Andreja Plenkovića u Zadru, gdje su, između ostalog, potpisali ugovor o uvjetima financiranja stalne izložbe crkvene umjetnosti (SICU) u Zadru.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.