- Moraš stvarno biti fucking moron da u ovakvim uvjetima ideš organizirati teniske turnire... Antivakser Novak Đoković je ispao baš glup i neobrazovan, a i svi oni koji su u tome sudjelovali

Foto: Marko Dimić/PIXSELL

I dok domaći mediji uglavnom šute o organizaciji turnira, posebice o onome najodgovornijem, Novaku Đokoviću, svjetski mediji ga smatraju krajnje neodgovornim, čak i šarlatanom. Osim na sportskim terenima virus je očigledno bio prisutan svuda. Organizacija turnira nije vodila nimalo računa o fizičkom distanciranju. Odvijala su se brojna druženja, od onih s djecom, preko koncerta Gibonnija, s političarima... Svijet je naprosto zgranut kako je pošlo za rukom Novaku Đokoviću, poznatom protivniku cijepljenja da uvjeri odgovorne u Hrvatskoj da se upuste u tako rizičnu organizaciju. Tim prije, jer upravo se Hrvatska gotovo savršeno nosila s pandemijom. Slika o Hrvatskoj kao "corona free" zemlji je ozbiljno narušena.
Ništa drukčije ne razmišljaju ni epidemiolozi i stručnjaci koji kažu: - Moraš stvarno biti fucking moron da u ovakvim uvjetima ideš organizirati teniske turnire... Đoković je ispao baš glup i neobrazovan... Šteta je velika! Nakon Grigora Dimitrova, krug zaraženih se proširio na najboljeg hrvatskog tenisača i još dvojicu kondicijskih trenera koji su pozitivni. Borna Čorić, baš kao i drugi sudionici turnira družili su se s mnogima, a veze takvih kontakata idu sve do premijera Andreja Plenkovića. Prije samog turnira protagonisti su bili i na otvorenom koncertu Zlatana Stipišića Gibonnija, koji je bio prva zvijeda na zabavnom dijelu Adria Toura u Zadaru. Bili su tamo Novak Đokovic, Donna Vekić, Borna Čorić i većina preostalih uzvanika, a i tenisača.
Iako hrvatski premijer nije bio u direktnom kontaktu s tenisačima bio je s organizatorima, a tako i sa županom Božidarom Longinom koji se usprkos preporuka i mjerama Stožera nije pridržavao fizičke distance ni prilikom rukovanja i druženja s Bornom Čorićem, baš kao ni prilikom ugošćavanja premijera Andreja Plenkovića u Zadru, gdje su, između ostalog, potpisali ugovor o uvjetima financiranja stalne izložbe crkvene umjetnosti (SICU) u Zadru.


 

 

 

- Moraš stvarno biti fucking moron da u ovakvim uvjetima ideš organizirati teniske turnire... Antivakser Novak Đoković je ispao baš glup i neobrazovan, a i svi oni koji su u tome sudjelovali Photo: Marko Dimic/PIXSELL
19. 6. 2020

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.