Bizarno! Može li ovo sprati ljagu s naše reprezentacije? Košarkaški svijet čudi se rijetko viđenom događaju: jesu li na djelu više sile!?

Hrvati i Srbi žrtve urote ili novog svjetskog košarkaškog poretka? Ni najiskusniji ljubitelji sporta ne pamte ovako bizaran događaj. U nedjelju se na Europskom prvenstvu u Njemačkoj dogodilo nešto nevjerojatno.

Bizarno! Može li ovo sprati ljagu s naše reprezentacije? Košarkaški svijet čudi se rijetko viđenom događaju: jesu li na djelu više sile!? FIBA
12. 9. 2022

Na Europskom prvenstvu u košarci u nedjelju su odigrane četiri utakmice. Dvije su poslužile kao veliko iznenađenje: Finci su eliminirali Hrvate, Srbi, jedni od glavnih favorita za konačnu pobjedu, morali su senzacionalno priznati premoć Italiji. U međuvremenu, Poljska je pobijedila Ukrajinu i izborila četvrtfinalni susret sa Slovenijom. Grčka je također prošla među osam najboljih, iako se sasvim neočekivano mučila protiv Češke.

Česi pokvarili potpunu "zaroto"

Dok u košarkaškom svijetu, očekivano, najviše odjekuje poraz od Srbije, koji su tamošnji mediji bez imalo milosti nazvali rijetko viđenim debaklom, posve je bizaran podatak da su čak tri od četiri nedjeljne utakmice - vjerovali ili ne - završilo identičnim rezultatom! Finska je pobijedila Hrvatsku 94:86. Poljska je bila bolja od Ukrajine sa 94:86. A Italija - Srbija? Pogodio si. Rezultat je 94:86! I to nije sve. I u utakmici između Grčke i Češke nedostajalo je samo malo, ali rezultat bi bio 94:86. Savršenu košarkašku "urotu" pokvarili su Česi košem više (94:88).

Ne čudi što su korisnici društvenih mreža brzo skočili na noge. S dozom humora počeli su širiti nagovještaje da su u Njemačkoj očito na djelu više sile, da bi se moglo govoriti o pravoj košarkaškoj zavjeri i tako dalje i tako dalje. Ali i ovo je sport. Igra je to strasti, emocija, često velikih iznenađenja i, kako smo se još jednom uvjerili, i nevjerojatnih slučajnosti.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.