Ambasadorica fada Katia Guerreiro uskoro nastupa u Zagrebu

"Fantastični fado", "ambasadorica fada" i "jedan od najlljepših glasova svijeta", samo su neki od komplimenata koji godinama prate pjevačicu fada Katiu Guerreiro. Ova vrhunska umjetnica uskoro stiže u Zagreb, gdje će 22. veljače, u okviru Off ciklusa Zagrebačke filharmonije, nastupiti u Lisinskom

22. 1. 2019

Jedna od vodećih svjetskih fadistica, Katia Guerreiro, nastupit će 22. veljače u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, u okviru Off ciklusa Zagrebačke filharmonije. 

Guerreiro je nastupala na najvećim pozornicama svijeta, a ni nakon gotovo dva desetljeća međunarodne karijere njezin fado nije izgubio ništa od snage i uvjerljivosti.

Ova vrhunska pjevačica osvajala je vrhove top ljestvica u rodnom Portugalu, ali i u Francuskoj, Južnoj Koreji i Japanu te za svoj umjetnički rad primila brojne nagrade i priznanja. Samo mjesec dana nakon Zagreba nastupit će na prestižnoj pozornici pariškoga Trianona. 

U Off ciklus stiže praćena svojim bandom, ali i velikim orkestrom Zagrebačke filharmonije, kojim će ravnati uspješni anglo-talijanski maestro Dario Salvi. 

Program donosi vrhunske skladbe, od oca portugalske glazbe Joséa Viane da Mote i njegove Simfonije domovini, preko poznate teme Sobre las Olas meksičkoga "kralja valcera" Juventina Rosasa i vatrene simfonijske uspješnice Conga del Fuego Artura Márqueza, sve do zvijezde večeri, Katie Guerreiro u neponovljivom spoju sa Zagrebačkom filharmonijom.

 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.