Glavni orguljaš crkve Notre-Dame Vincent Dubois uskoro u Lisinskom

Jedan od najboljih svjetskih orguljaša, Vincent Dubois, 19. siječnja gostuje u Zagrebu, gdje će održati koncert u okviru ciklusa Lisinski subotom. Dubois je, među ostalim, katedralni orguljaš pariške crkve Notre-Dame, a na koncertu će demonstrirati što sve mogu orgulje Wernera Walckera.

Glavni orguljaš crkve Notre-Dame Vincent Dubois uskoro u Lisinskom KD Lisinski
12. 1. 2019

Katedralni orguljaš pariške crkve Notre-Dame Vincent Dubois nastupit će u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski 19. siječnja.

Na svjetsku glazbenu scenu Dubois je stupio prije više od petnaest godina, nakon pobjeda na najvećim orguljaškim međunarodnim natjecanjima u Calgaryju i Toulouseu. Od tada je nezaobilazan gost brojnih koncertnih prostora u Europi, Sjevernoj Americi, Aziji te na Pacifiku te na brojnim međunarodnim glazbenim festivalima.

Za zagrebačku publiku izvest će impresivan presjek svog repertoara, koji uključuje djela među kojima se našao i blockbuster za orgulje - Fantazija i fuga na koral Ad Nos, ad salutarem undam Franza Liszta, svojevrsnu minijaturnu operu „bez riječi“, prepunu iznenađenja i uzbuđenja sa spektakularnim završetkom. Na programu su i Bach, Mozart, Franck te Widor, no izvest će i vlastitu improvizaciju kojom će zaokružiti večer kompleksne orguljaške virtuoznosti.

Kao solist Dubois je surađivao s više orkestara, među kojima su filharmonije Los Angelesa, Hong Konga, Gran Canarije, Radio Francea, Francuskog nacionalnog orkestra, orkestara Philadelphije, Picardije i Bretagne.
 
Njegove nastupe prenosile su brojne radijske postaje, poput Francuskog radija i radio ORF-a iz Beča, a ujedno je voditelj majstorskih tečajeva na brojnim uglednim sveučilištima. Također, prije nešto više od dvije godine imenovan je gostujućim umjetnikom Sveučilišta u Michiganu u Ann Arboru. Uz to, Dubois obnaša službu ravnatelja na Le conservatoire à rayonnement régional de Strasbourg.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.