Allianz serviseru odbio platiti račun, sudac ih natjerao da plate spornih i "mizernih" 30 eura te skupe troškove suđenja

Osiguravatelja skupo koštalo ignoriranje legalnog računa te "junjenja" oko samo 30 eura!

Sve je više i sudskih presuda koje štite Ustav, servisere i potrošače. Ohrabrite se, raskinete ugovore, izračunate satnice, napravite cjenike i krenete sa tužbama. Pošaljite nam predmete. HUAS je tu da vam pomogne. Allianz nije htio platiti 30 eura, sad će ih platiti, baš kao i paprene sudske troškove!

Nacrt novog Zakona o osnovnom auto osiguranja već na klupama ministara Vlade RH. Očekuju se još veća prava potrošača i servisera, sva baš kako je u EU, pa i u Njemačkoj gdje Allianz primjenju EU, a ne balkanske standarde!

Allianz serviseru odbio platiti račun, sudac ih natjerao da plate spornih i "mizernih" 30 eura te skupe troškove suđenja Alexander Fox | PlaNet Fox / Pixabay
20. 6. 2023

Pritigla je još jedna presuda i to ona Trgovačkog suda u Zagrebu protiv Allianz osiguranja. Član Hrvatske udruge auto struke je sukladno zakonskim propisima još 2021. godine fakturirao Allianzu 30 eura + PDV (225 kuna). Oni su odbili, a za razliku je krenuo u spor. Tužba je pokrenuta prije 6 mjeseci. Sud je u cijelosti odbio tvrdnje Allianza i doslovno rekao da nisu u pravu. Radi se o neovisnom servisu sa odličnom kvalitetom usluge. Nepravomoćna presuda Trgovačkog suda možda i najbolje govori kako je pravda ipak dostižna i kako ne treba biti lijen i gubiti vjeru u pravosuđe i sustav. Očito je napokon stiglo vrijeme da se osiguravatelje spusti na zemlju te da ih se natjera da posluju u skladu s postojećem zakonskom regulativom te da poštuju, izdan račun, Ustav, jednakost i pravo na rad. Kako već ovih dana Nacrt prijedloga Zakona o obaveznim osiguranjima dolazi na Vladu, koja ga treba odobriti i potom poslati u Sabor, sve je izvjesnije kako će se i dodatnim normama poboljšati pravo i status potrošača i servisera.
Valja se ohrabriti, raskinuti osiguravateljske "ugovore", izračunate satnice, njihove cjenike i krenite s tužbama.

Foto: Alexander Fox | PlaNet Fox from Pixabay

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.