- Samo tebi za info, ne šeraj do 25. travnja, kada će biti službeno objavljeno..., i prije Natječaja sms porukama obavještavali su se "prijatelji"

Lakrdija i prevara s poticajima za elektroaute potvrđuju i sms poruke koje su povlašteni i priviligirani dobili i pet dana prije nego što će Natječaj biti objavljen u Narodnim novinama... No ni to im nije bilo dosta pa im se poput najvećim diletanima u dva navrata 25. travnja između 10 i 14 sati srušio sistem - samo da bi mogli odigrati svoju igru namještenu za ekipu, a oni su im lijepo odgovarali na poruke: - Baš ti hvala! I nije to sve...

- Samo tebi za info, ne šeraj do 25. travnja, kada će biti službeno objavljeno..., i prije Natječaja sms porukama obavještavali su se "prijatelji" sms
11. 6. 2018

To je prava katastrofa! Klijentilizam, povlaštene informacije, zavjet šutnje Fonda.. Ne daju odgovore ni nakon 30 dana... Tako se to ne radi nigdje na svijetu izuzevši u nas... Punih pet dana prije objave Natječaja o dodjeli poticaja za nabavku elektrovozila izabrana ekipa znala je za njegov sadržaj. Štoviše, u pdf. fajlu koji su povlaštenim kanalima slali odabranim prijateljima bila su sva uputstva i pravila koja su potom nakon pet dana i izašla u Narodnim novinama. Dakako da je to izabranima omogućilo iznimno dobru informiranost i prednost nad običnim ljudima. Uz sve to i bezbroj je drugih pokazatelja koji upućuju na nečasne radnje. Ni nakon zakonskog roka od 15 dana, a ni nakon mjesec dana Fond ne odgovara na pitanja koja u najmanju ruku bude sumnju u klijentelizam, pristup eliti povlaštenim informacijama, netransparentnost... 

Kako je moguće da im je stranica dva puta pala u sat vremena? Pokušajte sami odgonetnuti razloge, baš kao što bi mogli pitati Marija u Požuri na otoku Mljetu što misli o svemu kad nema širokopojasnog interneta. A baš bi mu bila fora voziti elektroauto na otoku koji je i NP! Neka, dobro je njemu i u Renaultu 4!
Mala zemlja za velike prevarante... I zar je normalno da nema prava na uvid, da se ne možete žaliti, pa ni potužiti... Sve je lakše kad imate prijatelje, a ne kad s pozicije ravnopravnog nastupate... Zanimljiv je jedino ogroman interes no ni on se ne zna koliki je zapravo, jer dečki su odlučili ugasiti sve linkove već nakon 25 sati. A bilo bi zapravo dobro znati koliko bi ljudi voljelo voziti elektrovozila... Zapravo, to je grozna priča i možda se može ispraviti tako da se saznaju imena onih koji su bili “brži, pametniji, sposobniji...”, bas kao i koje su modele aplicirali.... Zanimljivo, ni neki ovlašteni zastupnici i to konkurentnih vozila ovakvih insajderskih informacija, kakve ovdje vidimo, nisu imali. Ovo je toliko jadno i prozirno! Da bi ostali bar malo vjerodostojni i pošteni ovaj natječaj moraju poništiti... Svi preduvjeti za tako što višestruko su prisutni. Toliko je toga krivoga.

Bit svake uređene i uljuđene zajednice zasniva se na poštenju, pravdi, jednakim startnim pozicijama, transparentnošću... Ovdje je bilo "normalno" da pet dana prije objave Natječaja u Narodnim novinama isti kruži prijateljskim i klijentilističkim kanalima. Tu se nije poštivala obaveza jednakopravnog pristupa informacijama. Važne vijesti slale su se prijateljima i prije zakonskog roka i prije objave u Narodnim novinama... Uz sve to ljude bez širokopojasnog interneta isključili su unaprijed iz natječaja...  Ovo je klasičan primjer gdje privilegirani i povlašteni na račun većine stječu ne pripadajuće im privilegije! I još pri tome ni račun ne moraju nikome ispostaviti! To je novac poreznih obaveznika i red je da se poštuje transparentnost... Njihova šutnja, kršenje zakona, klijentilizam... nažalost samo potvrđuju da se ničega ne srame i da ih bas briga što Marijo s Mljeta nije mogao sudjelovati na unaprijed dogovorenom natječaju. Ovo je eklatantan primjer zlouporabe pozicija.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.