Uh, sve što je ostalo od tog opakog automobila je hrpa pepela

Što je pošlo po zlu s bolidom pokretanim tehnologijom Formule 1 i tko je vlasnik 2?

Uh, sve što je ostalo od tog opakog automobila je hrpa pepela The Sun
24. 5. 2023

Mercedes-AMG One je hiperautomobil s kojim je njemačka zvijezda na ceste donijela tehnologiju iz svojih trkaćih automobila Formule 1. Hibridni pogon sastoji se od 1,6-litrenog V6 benzinskog motora, potpomognutog s 4 elektromotora, te ukupno 1064 KS (793 kW). No kako za takav stroj nije dovoljna samo snaga, pobrinuli su se i za naprednu aerodinamiku i malu težinu – zato je na prednjem dijelu automobila iscrtan logo marke. Bit će napravljeno samo 275, a jedan od njih već je izgorio.

Hiperautomobil je ukrcan na tegljač koji ga je prevozio autocestom. Uzrok požara je, kako se navodi, hibridni motor, iako je bio ugašen. Od auta vrijednijeg od dva milijuna eura nije ostalo ništa - samo hrpa pepela i lima. Mercedes-Benz će sada otkriti što je pošlo po zlu, jer sigurno ne žele da se isto dogodi još jednom iz ograničene serije ovih brzih automobila.
 

Ne može svatko kupiti ovaj automobil, čak i ako ima puno više novca nego što auto košta. Mercedes-Benz ga je nudio samo najvjernijim kupcima. Lewis Hamilton, F1 vozač Mercedes-Benz tima, kupio je 2 i jedan dao svom ocu. Nico Rosberg i David Coulthard posjeduju svaki po jedan. Svoje je osigurao i glumac Mark Wahlberg.
 

Fotografije: promocija, The Sun

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.