Porsche predstavio Taycan, električnog sportaša s 592 konjske snage

Godinama je najavljivan kao Porsche Mission E da bi u posljednjem trenutku uprava Porschea posegnula za imenom Taycan, koje znači – živahan mladi konj

12. 6. 2018

Čak 1400 stručnjaka radilo je na razvoju prvog potpuno električnog sportaša iz Porschea, koji bi s prodajom trebao startati sredinom 2019. godine, a performansama ulazi na teritorij supersportaša.

Porsche 911 je nesumnjivo najvažniji model proizvođača sportskih automobila iz Stuttgarta, bez obzira na SUV i crossover histeriju te modele Cayenne i Macan, no, svidjelo se to fanovima ili ne, Porsche Taycan trasirat će uspjeh kompanije u budućnosti.

Pokreću ga dva elektromotora, koji kombinirano razvijaju 592 KS. Stotku hvata za 3,5 sekundi, za manje od 12 sekundi juri i 200 km/h. Porsche Taycan imat će autonomiju od 500 km, a baterije će se puniti jako brzo. Za samo četiri minute punjenja električna jurilica moći će prijeći 100 kilometara.

Kristian Sikavičev - www.autopress.hr

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.